Πολιτική

Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου παρουσιάζεται ως προϊόν νέας παρθενογέννεσης!

Επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον ότι με το νέο κόμμα και παρουσιαζόμενος ως «προϊόν νέας παρθενογένεσης», όπως είπε, υπονομεύει και δυσκολεύει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, «που σηκώνει τεράστια βάρη».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Εμείς κρατάμε το ΠΑΣΟΚ, τα εμβλήματα, τον “ήλιο”, τη συνέχεια, τα πρόσωπα, τα στελέχη, τον οργανωτικό ιστό και τα χρέη, τα οποία τα βρήκαμε, γιατί είμαστε έντιμοι, καθαροί και σηκώνουμε τα βάρη», είπε και πρόσθεσε πως δεν εννοεί μόνο, ή και κυρίως, τα οικονομικά χρέη, αλλά τα χρέη τα πολιτικά, τα ηθικά, τα ιστορικά.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ακόμα για προσπάθεια παρεμπόδισης και υπονόμευσης της παράταξης που γίνεται εδώ και καιρό, «και τώρα ανοιχτά, δυστυχώς», σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση σε αυτό στις εκλογές, με την ψήφο προς το ΠΑΣΟΚ, «γιατί αυτή είναι η χρήσιμη ψήφος». Είπε ακόμα ότι θα γίνει συνέδριο μετά τις εκλογές, όπου θα τεθούν «τα πάντα όλα», ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε κληρονόμος ούτε ιδιοκτήτης και πως «η αίσθηση, της πριγκιπικότητος, της ιδιοκτησίας έχει βλάψει την παράταξη». «Πιστεύετε ότι με ενδιαφέρει να είμαι προσδεδεμένος σε μια καρέκλα στο ΠΑΣΟΚ; Εδώ δίνουμε μάχη για την πατρίδα και την παράταξη, μάχη που μας υπερβαίνει προσωπικά», τόνισε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική και προς τη ΝΔ λέγοντας ότι ακολουθεί τη γραμμή του εκφοβισμού, και μάλιστα με άτσαλο και αναποτελεσματικό τρόπο, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί τη γραμμή του εφησυχασμού, είτε αφελή είτε κουτοπόνηρου.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ, δεν θέλει να είναι σώνει και καλά στην κυβέρνηση, «θέλουμε να είμαστε εθνικός εταίρος να βοηθήσουμε τη χώρα να ολοκληρώσει με ασφάλεια την προσπάθεια και να βγει στη νέα εποχή».

Ερωτηθείς εάν θα συγκυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί να μπει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας- για την οποία μιλά ο κ. Βενιζέλος-, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η ΝΔ έχει μια υποχρέωση διότι το 2012 είχε και εκείνη την άποψη ότι πρέπει να μετέχουν όλοι στην ευθύνη, και διερωτήθηκε ότι «άρα πώς θα αλλάξει τώρα;». Είπε ακόμη ότι εάν το σενάριο που επικρατεί είναι ότι την πρώτη θέση την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τότε όλοι όσοι πιστεύουν στην ανάγκη σταθερότητας και εγγύησης, πρέπει να στραφούν στο ΠΑΣΟΚ. Διότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί την εθνική στρατηγική, τη σταθερότητα, τη συνεργασία». Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι δεν θα φτάσουν τα πράγματα σε αυτό και πως ούτε είναι και σωστό αυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 124
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 187
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 10
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7