Πολιτική

Βενιζέλος στον Άρειο Πάγο για Παπαγγελόπουλο: Κατέθεσα για την πολύ μεγάλη συνωμοσία

Το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας – αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου,, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των καταγγελλομένων παρεμβάσεων του στην υπόθεση της Novartis κι άλλες υποθέσεις.

Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου διήρκεσε τρεις ώρες και θα συνεχιστεί άλλη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε πως η προσπάθεια να εμπλακούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων, αντιπάλων της τότε Κυβέρνησης, στο σκάνδαλο της Novartis είχε αρχίσει ένα χρόνο πριν από τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή (2018).

«Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι όπως έχω πει πολλές φορές συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επανεμφάνιση Καρυστιανού με... διάγγελμα για το κράτος δικαίου και επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Όλοι τους είναι συνένοχοι»
Με βιντεοσκοπημένη δήλωσή της, επανέρχεται στη δημόσια σφαίρα με αιχμές για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές και ατιμωρησία του πολιτικού συστήματος
Μαρία Καρυστιανού
26
Ένταση με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή την ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη: «Καλώς ορίσατε στην αίθουσα, ήρεμα» της είπε ο Κακλαμάνης
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διέκοψε τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση για το κράτος δικαίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής να παρεμβαίνει και να τη καλεί στην τάξη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
9
Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες» 
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»
Άδωνις Γεωργιάδης
Βολές Ανδρουλάκη προς Μητσοτάκη για κράτος δικαίου, ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, μονόδρομος να παραιτηθείτε»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «θεσμική και αξιακή κρίση», για «καθημερινότητα διαφθοράς και ατιμωρησίας» και επανήλθε στο αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σπιλώνονται οι πολιτικοί αντίπαλοι και έχει φτάσει ο Γιώργος Μυλωνάκης να παλεύει για τη ζωή του»
Με αναφορά στην περιπέτεια υγείας του υφυπουργού ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι επιμένει σε μια «μικροκομματική» ατζέντα τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης
224
Κόντρα Γεωργιάδη – Τσουκαλά για την Πόπη Παπανδρέου και τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εκβιάζει την ανανέωση της θητείας της», «Στοχοποιεί με ψέματα την εντεταλμένη Ευρωπαία Εισαγγελέα»
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν οι αιχμές του υπουργού Υγείας για τους χειρισμούς στην υπόθεση των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση για επίθεση στη Δικαιοσύνη 
Γεωργιάδης, Τσουκαλάς