Πολιτική

Βενιζέλος: Υποσχέθηκε προνοιακή στήριξη στους πολύτεκνους

Συγκεκριμένη λύση προνοιακής στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα που θίγονται ψάχνει το οικονομικό επιτελείο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Επεξεργαζόμαστε και σύντομα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένη λύση» υποσχέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας… αποκατάσταση της αδικίας για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

«Η προσαρμογή ορισμένων αφορολογήτων έπρεπε να είναι ανάλογη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αφορά κυρίως τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Αυτοί είναι που υφίστανται το φορολογικό βάρος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ανοιχτός σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής. «Είμαστε ανοιχτοί έως την τελευταία στιγμή στην Ολομέλεια να αξιοποιήσουμε κάθε καλή και τεκμηριωμένη πρόταση. Με καλή διάθεση θα κάνουμε προσαρμογές που δεν θα ανεβάζουν όμως το μισθολογικό κόστος», είπε, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, σε μια προσπάθεια να κάμψει και τις νέες αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε πως «έχουμε ευθύνη για καθυστέρηση 3,5 μηνών που είμαι εγώ είμαι υπουργός. Την αναλαμβάνω. Για την καθυστέρηση των 2 ετών την αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Για τα προηγούμενα έτη την καταλόγισε ο λαός για τα προηγούμενα χρόνια», αφήνοντας νέες αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην εθνική συλλογική σύμβαση, επεσήμανε ότι το πολυνομοσχέδιο «διευκολύνει τις επιχειρησιακές συμβάσεις και οι επιχειρησιακές υπερισχύουν και των λίγων κλαδικών συμβάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Φτωχολόγιο” το ενιαίο μισθολόγιο … νέες αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Μαρούσι: Στην ΕΛΑΣ ακούμε τον κόσμο και συνδιαμορφώνουμε την πολιτική ατζέντα
Στόχος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης οι 150 εκδηλώσεις έως το τέλος Οκτωβρίου - Περιοδείες σε όλη τη χώρα και οργανωτική κινητοποίηση με ορίζοντα τις γιορτές
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ)
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν σας πιστεύουν ούτε οι βουλευτές σας, αν κρίνουμε από τις γλαφυρές δηλώσεις Καλογερόπουλου»
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, με το ΠΑΣΟΚ...
Μαρινάκης και ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καλογερόπουλος για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τον ήπιαμε, ελληνικά το είπα»
Με μια λακωνική αλλά... αιχμηρή φράση σχολίασε την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης - Οι αναφορές σε κυβερνητικούς χειρισμούς και το μήνυμα προς την Άγκυρα
Δημήτρης Καλογερόπουλος, βουλευτής ΝΔ
18
Μητσοτάκης σε πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι: Να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία εν μέσω περιφερειακών αναταραχών
Μήνυμα εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων από τον πρωθυπουργό, με φόντο τις περιφερειακές αναταράξεις και τη συμπλήρωση 50 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ
Μητσοτάκης με διάδοχο Άμπου Ντάμπι