Πολιτική

Βενιζέλος: Υποσχέθηκε προνοιακή στήριξη στους πολύτεκνους

Συγκεκριμένη λύση προνοιακής στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα που θίγονται ψάχνει το οικονομικό επιτελείο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Επεξεργαζόμαστε και σύντομα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένη λύση» υποσχέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας… αποκατάσταση της αδικίας για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

«Η προσαρμογή ορισμένων αφορολογήτων έπρεπε να είναι ανάλογη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αφορά κυρίως τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Αυτοί είναι που υφίστανται το φορολογικό βάρος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ανοιχτός σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής. «Είμαστε ανοιχτοί έως την τελευταία στιγμή στην Ολομέλεια να αξιοποιήσουμε κάθε καλή και τεκμηριωμένη πρόταση. Με καλή διάθεση θα κάνουμε προσαρμογές που δεν θα ανεβάζουν όμως το μισθολογικό κόστος», είπε, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, σε μια προσπάθεια να κάμψει και τις νέες αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε πως «έχουμε ευθύνη για καθυστέρηση 3,5 μηνών που είμαι εγώ είμαι υπουργός. Την αναλαμβάνω. Για την καθυστέρηση των 2 ετών την αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Για τα προηγούμενα έτη την καταλόγισε ο λαός για τα προηγούμενα χρόνια», αφήνοντας νέες αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην εθνική συλλογική σύμβαση, επεσήμανε ότι το πολυνομοσχέδιο «διευκολύνει τις επιχειρησιακές συμβάσεις και οι επιχειρησιακές υπερισχύουν και των λίγων κλαδικών συμβάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Φτωχολόγιο” το ενιαίο μισθολόγιο … νέες αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛ.Α.Σ.: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – «Χωρίς στρατηγική η ελληνική εξωτερική πολιτική»
Το κόμμα επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή, όπως αναφέρει, περιορίστηκε σε γενικές αναφορές για το τουρκικό casus belli, χωρίς να θέσει συγκεκριμένους όρους στο ΝΑΤΟ
ΕΛΑΣ
Νοτοπούλου μετά την παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά έχουμε ακόμη πολλές σελίδες να γράψουμε»
Η πρώην βουλευτής χαρακτήρισε την απόφασή της «βαθιά προσωπική και δύσκολη, αλλά κυρίως πολιτική», αφήνοντας αιχμές για την πορεία του κόμματος και δηλώνοντας παρούσα στον προοδευτικό χώρο
Κατερίνα Νοτοπούλου 9
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΝΔ βλέπει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως εμπόδιο, για το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της οικονομίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τις ΜμΕ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, φορολογία, ενέργεια και πρόσβαση στη χρηματοδότηση
Ανδρουλάκης, ομιλία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου δίνει την «καθαρή λίστα» των οργάνων την Παρασκευή, αλλά η Κεντρική Επιτροπή μυρίζει μπαρούτι
Μετά τις αιχμές Παππά και Αλεξιάδη για αδιαφάνεια, η αναπληρώτρια γραμματέας απαντά ότι η επικαιροποιημένη σύνθεση της Κ.Ε. θα αναρτηθεί στο site του κόμματος - Στο βάθος η μάχη για τους συσχετισμούς και η κόντρα με Πολάκη
Σωκράτης Φάμελλος
Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη για ΝΑΤΟ και ελληνοτουρκικά: «Σιωπή» απέναντι στην αναβάθμιση της Τουρκίας
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μη άσκηση βέτο και κάνει λόγο για στάση που, όπως υποστηρίζει, δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα
Μαρία Ιουστινιανού 23