Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βενιζέλος: Υποσχέθηκε προνοιακή στήριξη στους πολύτεκνους

Συγκεκριμένη λύση προνοιακής στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα που θίγονται ψάχνει το οικονομικό επιτελείο.

«Επεξεργαζόμαστε και σύντομα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένη λύση» υποσχέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας… αποκατάσταση της αδικίας για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

«Η προσαρμογή ορισμένων αφορολογήτων έπρεπε να είναι ανάλογη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αφορά κυρίως τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Αυτοί είναι που υφίστανται το φορολογικό βάρος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ανοιχτός σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής. «Είμαστε ανοιχτοί έως την τελευταία στιγμή στην Ολομέλεια να αξιοποιήσουμε κάθε καλή και τεκμηριωμένη πρόταση. Με καλή διάθεση θα κάνουμε προσαρμογές που δεν θα ανεβάζουν όμως το μισθολογικό κόστος», είπε, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, σε μια προσπάθεια να κάμψει και τις νέες αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε πως «έχουμε ευθύνη για καθυστέρηση 3,5 μηνών που είμαι εγώ είμαι υπουργός. Την αναλαμβάνω. Για την καθυστέρηση των 2 ετών την αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Για τα προηγούμενα έτη την καταλόγισε ο λαός για τα προηγούμενα χρόνια», αφήνοντας νέες αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην εθνική συλλογική σύμβαση, επεσήμανε ότι το πολυνομοσχέδιο «διευκολύνει τις επιχειρησιακές συμβάσεις και οι επιχειρησιακές υπερισχύουν και των λίγων κλαδικών συμβάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Φτωχολόγιο” το ενιαίο μισθολόγιο … νέες αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε