Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βίτσας: Ποιοί ένστολοι θα δουν μειώσεις και ποιοί αυξήσεις

Βίτσας: Ποιοί ένστολοι θα δουν μειώσεις και ποιοί αυξήσεις

«Μισθολογικές μειώσεις για τους νέους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, αντίθετα αυξήσεις θα δουν οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί». Αυτό ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σημειώνοντας ότι «δεν θα υπάρξει ούτε ένα σεντ μείωση στις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σήμερα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς σε όσους εισαχθούν από εφέτος στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές σε σχέση με τις απολαβές που έχουν σήμερα οι ομοιόβαθμοί τους. Η μείωση αυτή στις αποδοχές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που μετά από τέσσερα χρόνια θα αποφοιτήσουν από τις σχολές τους και θα ορκιστούν προκύπτει από τα νέα ειδικά μισθολόγια.

Αντίθετα, ο κ. Δημήτρης Βίτσας ήταν κατηγορηματικός ότι όχι μόνο όλοι οι ένστολοι ανεξαρτήτου βαθμού που υπηρετούν σήμερα όπως και οι νυν αξιωματικοί των ΕΔ δεν θα δουν μειώσεις στις αποδοχές του αλλά αντίθετα θα δουν αυξήσεις ειδικά οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί.

Τις διευκρινήσεις αυτές έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας στις σχετικές παρατηρήσεις που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος για τις επιπτώσεις που φαίνεται να έχει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς στους ένστολους, σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε