Πολιτική

Βίτσας: Θα ήταν αδιανόητο να μη διερευνηθεί το σκάνδαλο Novartis

«Θα ήταν αδιανόητο να μη διερευνηθεί το σκάνδαλο Novartis», δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», προσθέτοντας ότι ό ίδιος είναι σταθερά υπέρ της διερεύνησης κάθε σκανδάλου αλλά και κατά της σκανδαλολογίας.

Ο υπουργός απαντώντας σε ενδεχόμενη ενίσχυση της αντιπολιτευτικής τάσης, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, υπογραμμίζει ότι «σκάνδαλο υπάρχει και έχει δημιουργήσει σάλο σε μια σειρά από χώρες», τονίζοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί καθώς «έχουν σταλεί πληροφορίες από το Εξωτερικό. Ειδικά στην Ελλάδα όπου η φαρμακευτική δαπάνη είχε φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το σκηνικό των εκλογών και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, δηλώνει ότι θεωρεί μείζον ζήτημα την «αποκατάσταση της πολιτικής ηθικής» και σημειώνει ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς «είναι ζωντανό και είναι οι αγώνες της».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και την αποσυμφόρηση της Σάμου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την ύπαρξη συγκεκριμένου πλάνου το οποίο αποδίδει ήδη και ότι όλα θα τακτοποιηθούν έως τις δημοτικές εκλογές, με την οριστική λύση του προβλήματος να επέρχεται με την μετεγκατάσταση 1.200 ατόμων σε νέο κατάλληλο ΚΥΤ.

Αναφορικά με την προώθηση μιας δίκαιης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής ο κ Βίτσας επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις και τηρεί εποικοδομητική στάση σε σχέση με το διενεργούμενο διάλογο στον οποίο όμως «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε ότι το ζήτημα αφορά μόνο τις χώρες πρώτης υποδοχής».

“Ήρθε η ώρα για ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο”

Σχολιάζοντας τη νέα δυναμική που θα προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το νέο σχήμα με την προοδευτική συμμαχία ο κ. Βίτσας παρατηρεί ότι οι συμμαχίες και οι συμπορεύσεις προκύπτουν από κάτω προς τα πάνω και πλέον ήρθε η ώρα για ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας.

Σχολιάζοντας το δημοσκοπικό άνοιγμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι ο πολίτης θα κρίνει αν θα επιλέξει την επιστροφή στην καταστροφική πολιτική και τη φαυλότητα του παρελθόντος ή θα αποφασίσει να προχωρήσει στον δρόμο της προόδου.

Τέλος σχολιάζοντας το διακύβευμα των Ευρωεκλογών και την άνοδο της Ακροδεξιάς, ο υπουργός χαρακτηρίζει ζητούμενο, την επιστροφή της Ευρώπης στις αρχές της σύγκλησης και της αλληλεγγύης αλλά αυξάνει τις ευθύνες μας για ουσιαστική και αποτελεσματική απάντηση στην άνοδο της Ακροδεξιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δίκη για τα Τέμπη: Οι αστοχίες οφείλουν να έχουν ξεπεραστεί έως την 1η Απριλίου, να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ελεύθερη
Στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις τιμές των καυσίμων, των λιπασμάτων και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές...
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026. Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν, το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, οι διεθνείς εξελίξεις, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως και το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Επίσης παρουσιάστηκαν νομοσχέδια από τα υπουργεία Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 8
Υπουργείο Εξωτερικών για επιθέσεις σε χριστιανική κοινότητα στη Συρία: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση
Η Αθήνα ζητεί την ταχεία υλοποίηση έρευνας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ειρηνική και συμπεριληπτική μετάβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Σύρων
Υπουργείο Εξωτερικών
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή: Αδιανόητο το Ιράν να θεωρεί την Ελλάδα εχθρική χώρα
Ο ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι πολλά ελληνικά πλοία βρίσκονται εγκλωβισμένα στον Περσικό Κόλπο, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ασφάλεια για τα πλοία και τα πληρώματα τους
Γιώργος Γεραπετρίτης 30
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Καθαρό «όχι» στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, χωρίς μεγάλες εντάσεις η δεύτερη ημέρα
Οι παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών και πρώην προέδρων κινήθηκαν στον άξονα της πολιτικής αυτονομίας, ενώ οι καταστατικές αλλαγές προκάλεσαν ηπιότερες από τις αναμενόμενες αντιδράσεις
Ανδρουλάκης και Δούκας
11