Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

«Βλέπουν» εκλογές και νέα αριστερή κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Βλέπουν» εκλογές και νέα αριστερή κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πεπεισμένα ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση μιας νέας αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης, που θα αποτελείται από το σύνολο των δυνάμεων της αριστερής και προοδευτικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επισημαίνουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το φθινόπωρο να έχουμε πρόωρες εκλογές.

«Η απλή αναλογική, το σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, θέτει όλες τις πολιτικές δυνάμεις προ των ευθυνών τους. Δηλαδή, με ποια άλλα κόμματα θα συγκυβερνήσουν, από τη στιγμή που είναι ηλίου φαεινότερον ότι κανένα δεν θα διαθέτει αυτοδυναμία. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση, στις επόμενες εκλογές, μιας νέας αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης, που θα αποτελείται από το σύνολο των δυνάμεων της αριστερής και προοδευτικής αντιπολίτευσης. Αν κάποιος εξαιρεί τον εαυτό του από μια τέτοια προοπτική, οφείλει να εξηγήσει και τους λόγους. Νομίζω, όμως, ότι η αντικειμενική πίεση προς μία τέτοια κατεύθυνση, θα λειτουργήσει ως ένα στοιχείο ωρίμανσης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις « ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν μάλιστα ότι οι εκλογές δεν είναι μακριά, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να στήσει κάλπες εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η χώρα: «Το αν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο το γνωρίζει, τελικώς, ο πρωθυπουργός. Η πανδημία λειτούργησε ως επιβραδυντής των πολιτικών διεργασιών και, όπως ήταν απολύτως κατανοητό, ο φόβος κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Ωστόσο, οι πραγματικές δυσκολίες, πρώτα απ’ όλα στην οικονομία, αλλά και στα άλλα πεδία, είναι αυτές που θα οδηγήσουν τελικά σε έκτακτες πολιτικές εξελίξεις.

Όσο παραμένει στα πράγματα μία κυβέρνηση η οποία με την πολιτική της οξύνει τα προβλήματα, δημιουργεί νέες ανισότητες και οδηγεί τη χώρα σε νέα αδιέξοδα, τόσο θα αυξάνεται και η ανάγκη να απαλλαγούμε από αυτήν. Σε κάθε περίπτωση έχουμε μπει σε μια νέα πολιτική περίοδο, τα γεγονότα θα είναι πυκνά και, μ’ αυτή την έννοια, οι αλλαγές στους ίδιους τους πολιτικούς συσχετισμούς θα είναι επίσης γοργές. Μια νέα εικόνα, τόσο στην κοινωνία, όσο και στο δημοσκοπικό πεδίο, θα αρχίσει να αποτυπώνεται πολύ σύντομα, από τη στιγμή που κι εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις