Πολιτική

«Βλέπουν» εκλογές και νέα αριστερή κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πεπεισμένα ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση μιας νέας αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης, που θα αποτελείται από το σύνολο των δυνάμεων της αριστερής και προοδευτικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επισημαίνουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το φθινόπωρο να έχουμε πρόωρες εκλογές.

«Η απλή αναλογική, το σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, θέτει όλες τις πολιτικές δυνάμεις προ των ευθυνών τους. Δηλαδή, με ποια άλλα κόμματα θα συγκυβερνήσουν, από τη στιγμή που είναι ηλίου φαεινότερον ότι κανένα δεν θα διαθέτει αυτοδυναμία. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση, στις επόμενες εκλογές, μιας νέας αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης, που θα αποτελείται από το σύνολο των δυνάμεων της αριστερής και προοδευτικής αντιπολίτευσης. Αν κάποιος εξαιρεί τον εαυτό του από μια τέτοια προοπτική, οφείλει να εξηγήσει και τους λόγους. Νομίζω, όμως, ότι η αντικειμενική πίεση προς μία τέτοια κατεύθυνση, θα λειτουργήσει ως ένα στοιχείο ωρίμανσης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις « ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν μάλιστα ότι οι εκλογές δεν είναι μακριά, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να στήσει κάλπες εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η χώρα: «Το αν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο το γνωρίζει, τελικώς, ο πρωθυπουργός. Η πανδημία λειτούργησε ως επιβραδυντής των πολιτικών διεργασιών και, όπως ήταν απολύτως κατανοητό, ο φόβος κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Ωστόσο, οι πραγματικές δυσκολίες, πρώτα απ’ όλα στην οικονομία, αλλά και στα άλλα πεδία, είναι αυτές που θα οδηγήσουν τελικά σε έκτακτες πολιτικές εξελίξεις.

Όσο παραμένει στα πράγματα μία κυβέρνηση η οποία με την πολιτική της οξύνει τα προβλήματα, δημιουργεί νέες ανισότητες και οδηγεί τη χώρα σε νέα αδιέξοδα, τόσο θα αυξάνεται και η ανάγκη να απαλλαγούμε από αυτήν. Σε κάθε περίπτωση έχουμε μπει σε μια νέα πολιτική περίοδο, τα γεγονότα θα είναι πυκνά και, μ’ αυτή την έννοια, οι αλλαγές στους ίδιους τους πολιτικούς συσχετισμούς θα είναι επίσης γοργές. Μια νέα εικόνα, τόσο στην κοινωνία, όσο και στο δημοσκοπικό πεδίο, θα αρχίσει να αποτυπώνεται πολύ σύντομα, από τη στιγμή που κι εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 5
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 36
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 31
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 38