Πολιτική

“Βλέπουν”… συναλλαγή Μητσοτάκη – Θεοχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών!

Η ένταξη του Χάρη Θεοχάρη στην ΝΔ προφανώς και δεν χαροποίησε την κυβέρνηση καθώς την ανάγκασε να ξαναρχίσει το μέτρημα για να δει εάν τελικά η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορέσει να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καθώς ο Χάρης Θεοχάρης είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το πρώην στέλεχος του Ποταμιού διαπραγματεύτηκε την ψήφο του για την ένταξη του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Παρά την απώλεια της ψήφου την οποία η κυβέρνηση προσμετρούσε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να μην ανησυχεί καθώς, όπως λένε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να πάρει με μεταγραφή ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού για να μην έχει την πλειοψηφία η κυβέρνηση.

[read4more]

Μετρώντας τις ψήφους που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι θα έχουν τουλάχιστον μια παραπάνω από τις 151 που χρειάζονται για να περάσει η συμφωνία. Όπως λένε στους 145 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται να προστεθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Σπύρος Λυκούδης.

Με βάση τις δηλώσεις τους αναμένεται να συνταχθούν υπέρ της συμφωνίας ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Έλενα Κουντουρα και η Κατερίνα Παπακώστα. Ερωτηματικό υπάρχει πάντα για το τι θα πράξει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα μαχαίρια με την Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ.

Τα κυβερνητικά στελέχη βάζουν πάντως και μια νέα παράμετρο στη συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών. Χθες κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής της ΠΓΔΜ διευκρινιστικές προτάσεις για την εθνότητα και την ιθαγένεια.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις ουσιαστικά διευκρινίζουν ότι η συμφωνία δεν αναγνωρίζει εθνότητα, αλλά μόνο ιθαγένεια, δηλαδή τον νομικό δεσμό του πολίτη με το κράτος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μάλιστα και ο πρωθυπουργός καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος σε αυτό το θέμα καθώς με τις σχετικές τροπολογίες οι όποιες ανησυχίες – οι οποίες έτσι και αλλιώς δεν ήταν βάσιμες- γι’ αυτό το θέμα έχουν φύγει από την συζήτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» Αντωνοπούλου - Βούλτεψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η Δεξιά στήνει πελατειακά δίκτυα» – «Εσείς μοιράζατε θέσεις με τον Καμμένο»
Η αντιπαράθεση ξέφυγε από τα όρια της υπόθεσης, με εκατέρωθεν αιχμές για πελατειακά δίκτυα, ρουσφέτια, τον Αλέξη Τσίπρα και προσωπικές αναφορές
Βούλτεψη και Αντωνοπούλου
Σκληρό σφυροκόπημα της ΕΛΑΣ σε Μητσοτάκη: Φιέστα στο ΟΑΚΑ πάνω στα ερείπια της εγκατάλειψης
Σφοδρή επίθεση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης στον πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, κατηγορεί την κυβέρνηση για επταετή αδιαφορία
OAKA 13
Μητσοτάκης: Το 2030 η Ελλάδα θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα – 23 δις ευρώ για επενδύσεις σε βάθος 5ετιας
Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης αποτελεί το κεντρικό θεσμικό πλαίσιο για τον σχεδιασμό, τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των έργων που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους εθνικούς πόρους
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2026-2030  στο Ωδείο Αθηνών.   Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ανανεώθηκε πριν 46 λεπτά
17