Πολιτική

“Βλέπουν”… συναλλαγή Μητσοτάκη – Θεοχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών!

Η ένταξη του Χάρη Θεοχάρη στην ΝΔ προφανώς και δεν χαροποίησε την κυβέρνηση καθώς την ανάγκασε να ξαναρχίσει το μέτρημα για να δει εάν τελικά η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορέσει να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καθώς ο Χάρης Θεοχάρης είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το πρώην στέλεχος του Ποταμιού διαπραγματεύτηκε την ψήφο του για την ένταξη του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Παρά την απώλεια της ψήφου την οποία η κυβέρνηση προσμετρούσε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να μην ανησυχεί καθώς, όπως λένε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να πάρει με μεταγραφή ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού για να μην έχει την πλειοψηφία η κυβέρνηση.

[read4more]

Μετρώντας τις ψήφους που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι θα έχουν τουλάχιστον μια παραπάνω από τις 151 που χρειάζονται για να περάσει η συμφωνία. Όπως λένε στους 145 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται να προστεθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Σπύρος Λυκούδης.

Με βάση τις δηλώσεις τους αναμένεται να συνταχθούν υπέρ της συμφωνίας ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Έλενα Κουντουρα και η Κατερίνα Παπακώστα. Ερωτηματικό υπάρχει πάντα για το τι θα πράξει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα μαχαίρια με την Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ.

Τα κυβερνητικά στελέχη βάζουν πάντως και μια νέα παράμετρο στη συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών. Χθες κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής της ΠΓΔΜ διευκρινιστικές προτάσεις για την εθνότητα και την ιθαγένεια.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις ουσιαστικά διευκρινίζουν ότι η συμφωνία δεν αναγνωρίζει εθνότητα, αλλά μόνο ιθαγένεια, δηλαδή τον νομικό δεσμό του πολίτη με το κράτος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μάλιστα και ο πρωθυπουργός καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος σε αυτό το θέμα καθώς με τις σχετικές τροπολογίες οι όποιες ανησυχίες – οι οποίες έτσι και αλλιώς δεν ήταν βάσιμες- γι’ αυτό το θέμα έχουν φύγει από την συζήτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ με εκπροσώπους των ONEX και Hanwha Ocean για την επένδυση «μαμούθ» 1,35 δισ. ευρώ 
«Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κορέας για να χτίσουν μαζί ένα πιο ασφαλές και ευημερούμενο μέλλον» τονίζει η Αμερικανίδα πρέσβης στην Αθήνα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Νίκος Μαραντζίδης: «Από σκαιός αντικομμουνιστής αναβαθμίστηκα σε Τζέιμς Μποντ» – Η απάντηση στο δημοσίευμα ότι είναι πράκτορας των Βρετανών
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αποκάλυψη των Anonymous σχετικά με τη συνεργασία του Νίκου Μαραντζίδη με ΜΚΟ αντιρωσικής προπαγάνδας που χρηματοδοτούνταν από το Φόρεϊν Όφις
Ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης
Τίτλοι τέλους για τη Νέα Αριστερά: Αποχωρούν την Τρίτη Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και άλλοι 3 βουλευτές
Την αποχώρησή τους αναμένεται να ανακοινώσουν οι: Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 252
Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός και αρχιτέκτονας των μεγάλων πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων – Θλίψη για τον θάνατό του
Η θητεία του στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημαδεύτηκε με μια σειρά από σημαντικά έργα και μεταρρυθμίσεις στα οποία ο Νίκος Ταγαράς άφησε τη σφραγίδα του
Ο Νίκος Ταγαράς 12