Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Βλέπουν”… συναλλαγή Μητσοτάκη – Θεοχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών!

“Βλέπουν”… συναλλαγή Μητσοτάκη – Θεοχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών!

Η ένταξη του Χάρη Θεοχάρη στην ΝΔ προφανώς και δεν χαροποίησε την κυβέρνηση καθώς την ανάγκασε να ξαναρχίσει το μέτρημα για να δει εάν τελικά η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορέσει να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Καθώς ο Χάρης Θεοχάρης είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το πρώην στέλεχος του Ποταμιού διαπραγματεύτηκε την ψήφο του για την ένταξη του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Παρά την απώλεια της ψήφου την οποία η κυβέρνηση προσμετρούσε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να μην ανησυχεί καθώς, όπως λένε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να πάρει με μεταγραφή ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού για να μην έχει την πλειοψηφία η κυβέρνηση.

Μετρώντας τις ψήφους που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι θα έχουν τουλάχιστον μια παραπάνω από τις 151 που χρειάζονται για να περάσει η συμφωνία. Όπως λένε στους 145 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται να προστεθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Σπύρος Λυκούδης.

Με βάση τις δηλώσεις τους αναμένεται να συνταχθούν υπέρ της συμφωνίας ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Έλενα Κουντουρα και η Κατερίνα Παπακώστα. Ερωτηματικό υπάρχει πάντα για το τι θα πράξει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα μαχαίρια με την Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ.

Τα κυβερνητικά στελέχη βάζουν πάντως και μια νέα παράμετρο στη συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών. Χθες κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής της ΠΓΔΜ διευκρινιστικές προτάσεις για την εθνότητα και την ιθαγένεια.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις ουσιαστικά διευκρινίζουν ότι η συμφωνία δεν αναγνωρίζει εθνότητα, αλλά μόνο ιθαγένεια, δηλαδή τον νομικό δεσμό του πολίτη με το κράτος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μάλιστα και ο πρωθυπουργός καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος σε αυτό το θέμα καθώς με τις σχετικές τροπολογίες οι όποιες ανησυχίες – οι οποίες έτσι και αλλιώς δεν ήταν βάσιμες- γι’ αυτό το θέμα έχουν φύγει από την συζήτηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις