Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Βολές” ΝΔ κατά Βερναρδάκη: Απειλείται η ελευθερία του Τύπου

“Βολές” ΝΔ κατά Βερναρδάκη: Απειλείται η ελευθερία του Τύπου

Για καθεστωτικές αντιλήψεις κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Βερναρδάκη στη Βουλή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

 Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει πως με τέτοιες δηλώσεις η ελευθερία του Τύπου απειλείται. «Τέτοιου είδους καθεστωτικές αντιλήψεις, όπως αυτές που εκφράστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό για τη δημόσια διοίκηση, κ. Βερναρδάκη, οφείλουν άμεσα να τις καταδικάσουν ο πρωθυπουργός και ο “υπουργός – καναλάρχης” κ. Παππάς. Σε διαφορετική περίπτωση είναι συνένοχοι και συμμέτοχοι στη συντονισμένη προσπάθεια άλωσης της ελευθεροτυπίας» τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης είχε ισχυριστεί το πρωί ότι η αυτονόμηση των ιδιωτικών ΜΜΕ αποτελεί απειλή για την Δημοκρατία!

Ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, κατά τη δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για την Δημόσια Διοίκηση, απάντησε στις αιχμές του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα σχετικά με τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, λέγοντας ότι «μία από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μια από τις βασικές παθογένειες της Δημοκρατίας στην Ελλάδα στην Αμερική και στην Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων δια μέσου των ΜΜΕ που κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης. Προφανώς χρειάζεται ρύθμιση, Τι ρύθμιση; Αυτό είναι άλλο θέμα…»

Για αυτές τις αναφορές του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ερωτήθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης από κοινοβουλευτικούς συντάκτες με τον κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη να διευκρινίζει πως αυτό που πιστεύει και θέλησε να εκφράσει στην Επιτροπή ήταν ότι χρειάζεται να υπάρξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΕ και το οποίο δεν υπάρχει. Δεν μπορεί, είπε, να συνεχίζουν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και να μην ακολουθείται η δημοσιογραφική δεοντολογία στην χώρα μας.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε