Πολιτική

“Βολές” Παπαρήγα: “Σύγχρονος βρικόλακας για το λαό ο αναπτυξιακός νόμος”

«Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι ένας σύγχρονος βρικόλακας για το λαό…» ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα και επέκρινε την κυβέρνηση για ξεπούλημα αυτών που έλεγε και υποσχόταν στους πολίτες για να πάρει την εξουσία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Γι’ αυτό και σήμερα παίρνετε τα εύσημα από αυτούς που πριν από κάνα δύο χρόνια αποκαλούσατε εκβιαστές, ακραίους νεοφιλελεύθερους, αποικιοκράτες… Τα εύσημα αυτά του κ. Σόιμπλε όντως σας αξίζουν, έχετε κατακτήσει την τέχνη της αφαίμαξης, του αποπροσανατολισμού, της κοροϊδίας του λαού σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο», συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα μάλιστα σε αυτή την εναρμόνιση της κυβέρνηση απέδωσε και την «ζήλια της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που διεκδικούν πως θα διαμοιραστεί το οικόπεδο της κυβερνητικής εξουσίας».

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενη στον αναπτυξιακό νόμο είπε πως αυτός θα λειτουργήσει απέναντι στον ελληνικό λαό, τους εργατοϋπαλλήλους, τα μικρομάγαζα, τη φτωχή αγροτιά σαν ένας «σύγχρονος βρικόλακας».

Διαιωνίζει τα μνημόνια, επισημαίνοντας όπως «οι “επενδυτές” δεν θα έρθουν αν δεν λειτουργήσουν οι σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις και αν δεν ξέρουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την κρατική περιουσία για 99 χρόνια. Δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να κάνουν επενδύσεις αν δεν έχουν μια πολύ φθηνή χειραγωγημένη εργατική δύναμη και αν δεν περιμένουν ένα νέο συνδικαλιστικό νόμο που να παρεμποδίζει ακόμη πιο επίσημα και πιο ανοικτά τις συνδικαλιστικές, τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων» .

Τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που λίμναζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια είπε με αυτό το νόμο θα χρησιμοποιηθούν για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και κάλεσε το λαό να διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών και όλα όσα του ανήκουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19