Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Μενδώνη για την «έξωση» του ΣΕΑ: «Να ακυρωθεί η απόφαση, είναι εκδικητική ενέργεια»

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Μενδώνη για την «έξωση» του ΣΕΑ: «Να ακυρωθεί η απόφαση, είναι εκδικητική ενέργεια»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξεπάλυσε βολές κατά της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη με αφορμή την απόφαση για παραχώρηση του κτιρίου που στεγαζόταν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι η απόφαση σημαίνει «έξωση» για τον ΣΕΑ και πάρθηκε εκδικητικά από τη Λίνα Μενδώνη, επειδή ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαίων είχε φιλοξενήσει στα γραφεία του εκδήλωση για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες που έγινε προ καιρού στην Πύλο.

«Η κυρία Μενδώνη δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο στον πολιτισμό, χθες βράδυ με Υπουργική Απόφαση, ανακάλεσε την παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη: «δεν μπόρεσε να ‘’συγχωρέσει’’ στον ΣΕΑ το γεγονός ότι φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο, που συγκλόνισε τον πλανήτη και η διερεύνηση των ευθυνών του έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά όργανα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η απόφαση της Λίνας Μενδώνη είναι: «Ξεκάθαρο σήμα μηδενικής ανοχής στην διαφορετική άποψη και σε κάθε φωνή κριτική και είναι προφανές ότι με τέτοιες εκδικητικές ενέργειες η υπουργός Πολιτισμού προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο».

«Στεκόμαστε δίπλα στον ΣΕΑ, δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού. Η απόφαση Μενδώνη για την έξωση του ΣΕΑ πρέπει να ακυρωθεί», κατέληγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακάλεσε την άδεια παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Η απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/8/2023, προβλέπει «την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις