Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βόμβα Καμμένου! Θεωρώ δεδομένο οτι θα κλείσουν τα σύνορά τους κάποιες γειτονικές μας χώρες

Βόμβα Καμμένου! Θεωρώ δεδομένο οτι θα κλείσουν τα σύνορά τους κάποιες γειτονικές μας χώρες

– Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η δήλωση του υπουργού Αμυνας ότι γειτονικές μας χώρες θα κλείσουν τα σύνορά τους!
– Ομολόγησε ότι υπήρξαν εποχές που αυτοί που περνούσαν τα σύνορα δεν καταγράφονταν!
– Θέσαμε όρους για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είπε ο κ. Καμμένος
– Άλλα είπε το Μαξίμου για την εμπλοκή της Τουρκίας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και άλλα είπε ο κ. Καμμένος!

Δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους όσοι άκουσαν τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στο STAR και στην εκπομπή “Στον Ενικό”  να δηλωνει χωρίς περιστροφές ότι θεωρεί βέβαιο ότι γειτονικές μας χώρες θα κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα!

Ο κ. Καμμένος είπε ότι γι’ αυτό ζητήσαμε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ για να μην εγκαταλειφθεί η Ελλάδα και να μην γίνει αποθήκη ανθρώπων. Μπορούμε να φροντίσουμε, είπε ο υπουργός γυρω στους 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες και είπε επίσης ότι θα ζητήσουμε να υπαρξει απορρόφηση των μεταναστών απο όλους. Ωστόσο όταν του επισημάνθηκε ότι αν είναι κλειστά τα σύνορα προς την Δύση δεν θα μπορεί να φύγει κανείς, δεν απάντησε…

Ο κ.Καμμένος στο ερώτημα τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι αν κλείσουν τα σύνορα, είπε ότι θα φροντίσουμε αυτή την φορά να καταγράφονται κανονικά. Και πρόσθεσε, προκαλώντας για ακόμα μια φορά αίσθηση, λέγοντας ότι υπήρξαν εποχές που αυτοι που περνούσαν τα σύνορα δεν καταγράφονταν!

Δεν ήθελε ανεφοδιασμό το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!

Για το θέμα με την Τουρκία και την πρόκληση με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ο κ. Καμμένος κινήθηκε σε άλλη γραμμή από το Μέγαρο Μαξίμου προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχιση στους πολίτες. Η εκδοχή Καμμένου, παρά το γεγονός ότι το πρωθυπουργικό γραφείο παραδέχθηκε την αλλαγή σχεδίου πτήσης, είναι ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν χρειάστηκε καν να ανεφοδιαστεί!

«Είναι λάθος αυτό. Δεν χρειάστηκε να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι για να περάσει από Ρόδο στην Ιορδανία θα πρέπει να περάσει μέσα τον τουρκικό εναέριο χώρο. Και εμείς έχουμε αρνηθεί να περάσουν. Ο πρωθυπουργός είπε εγώ στο Μποντρουμ δεν πάω και έτσι είπε να πάω μέσω της Αιγύπτου γιατί τόσο θα χρειαζόταν τα καύσιμα».

Ευτυχής για την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Όσον αφορά στην συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις περιπολίες, είπε ότι αυτό ζητήθηκε για να ανταπεξέλθει η Ελλάδα στις ροές. Είπε ακόμα ότι έχουμε θέσει όρους όπως ότι η Τουρκία να κάνει περιπολίες επί δικού της εδάφους. «Θέσαμε όρους για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι Έλληνας αξιωματικός θα έχει δικαίωμα βέτο στις περιπολίες του Οργανισμού.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν θα υπάρχουν κοινές περιπολίες τουρκικών και ελληνικών πλοίων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ τα ελληνικά πλοία και τα ελληνικά αεροσκάφη θα επιχειρούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τα τουρκικά πλοία και τα τουρκικά αεροσκάφη εντός τουρκικών υδάτων.

Οσον αφορά στα hot spot διαβεβαίωσε ότι θα είναι όλα έτοιμα, ενώ αποκάλυψε ότι ετοιμάζει πλωτό hot spot, όπου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξετάζουν την υλοποίησή του.

Για το “δυστυχώς” του Τσίπρα

Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε και για την φράση που υποστηρίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι είπε ο Αλέξης Τσίπρας όταν της ανακοίνωσε ότι θα κάνει υπουργό Αμυνας τον Πάνο Καμμένο. Την φράση: «Ο Τσίπρας μου είπε “δυστυχώς θα κάνω υπουργό Άμυνας τον Καμμένο”».

Η απάντηση του κ. Καμμένου ήταν: «Κι εκείνη έκλαψε. Πάντως στο κόκκινο χαλί που την υποδεχθήκαμε στο υπουργείο Αμυνας δεν μας το είπε αυτό. Την σχέση μου με τον πρωθυπουργό την έχουν αμφισβητήσει πολλοί. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και με εμπιστεύεται κι εκείνος παρότι έχουμε διαφορετικές ιδεολογίες. Θα πάμε μέχρι τέλους μαζί.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε