Πολιτική

Βόμβες Κρεμαστινού: Τώρα που έφυγε ο Καμμένος… – Θα πει ναι στην Συμφωνία των Πρεσπών;

Υπέρ της συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τάσσεται ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Θέλω να δω την Συμφωνία των Πρεσπών για να πω "ναι" ή "όχι". «Η Συμφωνία αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα λέγεται το κράτος αυτό Μακεδονία, η ονομασία θα είναι Βόρεια Μακεδονία».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θα είναι ο Δημήτρης Κρεμαστινός ένας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που θα δώσει την ψήφο του στην Συμφωνία των Πρεσπών; Ο ίδιος δεν το επιβεβαιώνει ούτε και το διαψεύδει, ωστόσο, το ρεπορτάζ του newsit.gr ότι αν δεν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και σε υπερψήφιση της Συμφωνίας, φαίνεται να επιβεβαιώνεται μέσα από τα λεγόμενα του ιστορικού στελέχους της κεντροαριστεράς. Ο κ. Κρεμαστινός μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο Κοκκινο 105,5 άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που έφυγε ο Πάνος Καμμένος.

«Έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες για ένα διάλογο δύο “όμορων χώρων” μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση», εκτίμησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κρεμαστινός, σημειώνοντας ωστόσο ότι «πρέπει να επουλωθούν και τα τραύματα που υπάρχουν».

Ο κ. Κρεμαστινός εκτίμησε επίσης ότι θα ήταν πολύ θετικό ο πρωθυπουργός να πάρει την πρωτοβουλία για μία καταρχήν ιδεολογική συζήτηση και προσέθεσε: «Θα το ευχόμουν, αλλά το βλέπω δύσκολο. Σε προεκλογική περίοδο δεν γίνονται αυτά, αλλά μακάρι».

[read4more]

Ερωτηθείς για τη στάση που κρατήσει το ΚΙΝΑΛ στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κρεμαστινός, αφού είπε ότι «θα συζητήσουμε στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛΛ τη στάση μας», διευκρίνισε : «Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω […] όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Η Συμφωνία αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα λέγεται το κράτος αυτό Μακεδονία, η ονομασία θα είναι Βόρεια Μακεδονία, έχει όμως το μειονέκτημα -παρότι έχει γίνει ρηματική διαβεβαίωση πως η γλώσσα και η εθνότητα κ.τλ. θα είναι όπως εμείς τα θέλουμε- ότι αυτό δεν είναι σαφώς διατυπωμένο στο Σύνταγμα», είπε ο κ. Κρεμαστινός. Και συνέχισε: «Τα μισά Σκόπια -ίσως και παραπάνω, η αντιπολίτευση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους, λένε ότι θα το αλλάξουν όταν γίνουν κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό […] Θα προκαλέσω ή θα προκληθεί στην ΚΟ συζήτηση σε αυτά τα πολύ βασικά θέματα για να ληφθεί μία σοβαρή απόφαση […] Οι αντίπαλοι του Ζάεφ δεν δέχονται τη Συμφωνία αυτή τη στιγμή […] Κάποια στιγμή θα γίνουν κυβέρνηση, πλειοψηφία […] Υπάρχει κίνδυνος, δεν μπορώ να πω “τι ωραία που είναι”. Αυτό πρέπει να απασχολήσει την ΚΟ μας».

Για το τι μέλλει γενέσθαι για όσους διαφωνήσουν με την απόφαση της ΚΟ, ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι θα αποφασίσει η πρόεδρος και σημείωσε: «Θα δημιουργηθεί μία πλειοψηφία και μία μειοψηφία, που υποτίθεται ότι πρέπει να “ακούσει” την πλειοψηφία, εάν ένα κόμμα είναι συντεταγμένο. Δεν είναι νοητό να ψηφίζει ο πρόεδρος σε οποιοδήποτε κόμμα αλλιώς και διαφορετικά ο βουλευτής και να λένε ότι είναι στον ίδιο χώρο. Η απόφαση που θα λάβει η ΚΟ θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους […] Αυτός που δεν συντάσσεται αυτομάτως δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, όποιος κι αν είναι».

Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτό ισχύει και για τον κ. Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ, καθώς «είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ […] Την απόφαση θα την πάρει η πρόεδρος του κόμματος, η κ. Γεννηματά».

Τέλος, για την τοποθέτηση της κ. Γεννηματά χτες στη Βουλή ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ο κ. Κρεμαστινός είπε χαρακτηριστικά «αυτό θα το δούμε. Δεν το αμφισβητώ, αν το είπε, αλλά δεν είναι ωραίο σε ένα κόμμα οι συνιστώσες του να ψηφίζουν διαφορετικά σε βασικά θέματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 8
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έναν αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα με συμμαχίες και με σχέδιο, προτεραιότητά μας το κόστος ζωής
«Με την Τουρκία, είναι αναγκαίο να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όμως ο ουσιαστικός διάλογος όμως δεν μπορεί να συνυπάρχει με μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 122
Η επόμενη μέρα στην ΕΛΑΣ: Από την οργανωτική συγκρότηση στην «πολιτική κατάληψη» της περιφέρειας
Το επιτελείο Τσίπρα περνά από τη φάση της ίδρυσης στη φάση της εξάπλωσης - Το στοίχημα των 59 περιφερειών, οι περιοδείες και η προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κόμμα πραγματικές ρίζες στην κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 19