Πολιτική

Βορίδης για Σκοπιανό: Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της ΝΔ για να αναγκαστούν να πάρουν θέση οι ΑΝΕΛ

Πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου "και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να αναγκαστούν να πάρουν θέση αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει υπογραφή στην συμφωνία με την πΓΔΜ", προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάκης Βορίδης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η ΝΔ, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, θα κάνει όλα όσα μπορεί και πρέπει να κάνει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να μην αφήσει να παίζετε και να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Και θα έρθουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, εκ των οποίων ουδείς σήμερα λαμβάνει το λόγο – ούτε ένας – θα έρθουν να τοποθετηθούν, ένας – ένας, συντεταγμένα και να μας πουν αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει αυτή την υπογραφή. Και θα δούμε τότε τι εννοεί ο καθένας. Πολύ σύντομα όλα αυτά…”, ανέφερε ειδικότερα ο Μάκης Βορίδης.

«Δεν είναι η ΝΔ η οποία έχει αλλάξει θέση. Και δεν είναι η ΝΔ, γιατί αυτός ο οποίος έχει πει ότι στρατηγικός άξονας της συγκεκριμένης διαπραγμάτευσης, είναι ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, είναι ο νυν πρωθυπουργός», είπε επίσης ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Θέλω λοιπόν να μου εξηγήσετε, αφού έχει αυτόν τον στρατηγικό άξονα στη διαπραγμάτευση ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πως καταλήγει να συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας; Πως συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής ιθαγένειας; Αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, ποιο έθνος ομιλεί την μακεδονική γλώσσα τότε; Ποιος είναι ο πολιτογραφηθείς ως Μακεδών αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος; Άρα αυτός ο οποίος πάει πίσω από βασικά ζητήματα και δημιουργεί τεράστιο θέμα είναι η κυβέρνηση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «εδώ θα κριθούν όλοι οι πολιτικοί και οι πολιτειακού θεσμοί» γιατί «η κυβέρνηση σήμερα δεν έχει νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση να συζητάει γι’ αυτό, και πολύ περισσότερο για να υπογράψει οτιδήποτε σχετικό. Και δεν την έχει, διότι δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση και γιατί ο κυβερνητικός εταίρος της, λέει ότι αυτό δεν το ψηφίζει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων
Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για ισχυρή ανάπτυξη, όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit
Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της συνόδου - Στην ελληνική πρωτεύουσα Αμερικανοί γερουσιαστές, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου και επιχειρηματικά στελέχη
Τζέι Ντι Βανς, ΗΠΑ