Πολιτική

Βορίδης: Τι απαντά για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ και αναπαράχθηκαν από ελληνικά, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης για τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη, εξέδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, την Κυριακή (8.12.2019).

Απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα αλλά και στην επιστολή που έλαβε από τον ντράμερ των “Mötley Crüe” και πρώην σύντροφο της Πάμελα Άντερσον, Τόμι Λι, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Αθήνα, ο κ. Βορίδης επισημαίνει τα εξής:

“Οι συνθήκες καλής διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, των ζώων εργασίας και εν γενεί όλων των ζώων της πατρίδας μας αποτελεί κύριο μέλημα προσωπικά δικό μου και του Υπουργείου μας.

Για το σκοπό αυτό ενημερώνουμε έγκαιρα τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις ορθές συνθήκες ευζωίας και εργασίας των ζώων, τόσο σε επιστημονικό πεδίο όσο και σε βιοηθικό.

Click4more: Σαντορίνη: Έδειραν ακτιβιστή που κατέγραφε τα βασανιστήρια στα γαϊδουράκια!

Σε ό,τι αφορά τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει αποστείλει οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης τους που βασίζονται τόσο στην εθνική και διεθνή νομοθεσία όσο και στην ορθή πρακτική τους.

Τονίζεται ότι στόχος του Υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές θα επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρές ποινές. Επισημαίνεται ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 30.000 €.

Το θέμα παρακολουθείται στενά από το Υπουργείο μας που φροντίζει να ενημερώνει άμεσα για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες της Επιτροπής που στόχο έχουν την αποτροπή κάθε είδους κακομεταχείρισης των ζώων και της βελτίωσης των όρων ευζωίας τους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι διατηρείται και ενισχύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνεται η οικονομία τους αλλά συγχρόνως προστατεύονται και τα ζώα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Βορίδης: Το γράμμα  από τον Τόμι Λι

Ο πρώην σύντροφος της Πάμελα Άντερσον, Τόμι Λι, στην επιστολή του προς τον Μάκη Βορίδη ζητούσε να μπει ένα τέλος στο βασανισμό των γαϊδουριών στη Σαντορίνη, που λειτουργούν ως “ταξί”, υπό απάνθρωπες συνθήκες. Ο Τόμι Λι έγραφε χαρακτηριστικά: “Είμαι περήφανος που γεννήθηκα στην Αθήνα και όποτε κάνω περιοδεία με τους Mötley Crüe, μιλάω για την ελληνική μου καταγωγή”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση Μητσοτάκη και τα Τέμπη: «Δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις Φλωρίδη»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για το εισόδημα, την ακρίβεια, τη δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία και τις αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών
Ολομέλεια της Βουλής
Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Από τους καφέδες του Συνεδρίου στο «όχι» στο γιουβέτσι της μητέρας του και τη δίαιτα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά σε σύντομες ερωτήσεις νέων συνέδρων για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις πιο χαλαρές στιγμές του στο περιθώριο του 4ου Τακτικού Συνεδρίου
Νίκος Ανδρουλάκης
5
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 13
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη