Πολιτική

Βορίδης: Τι απαντά για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ και αναπαράχθηκαν από ελληνικά, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης για τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη, εξέδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, την Κυριακή (8.12.2019).

Απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα αλλά και στην επιστολή που έλαβε από τον ντράμερ των “Mötley Crüe” και πρώην σύντροφο της Πάμελα Άντερσον, Τόμι Λι, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Αθήνα, ο κ. Βορίδης επισημαίνει τα εξής:

“Οι συνθήκες καλής διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, των ζώων εργασίας και εν γενεί όλων των ζώων της πατρίδας μας αποτελεί κύριο μέλημα προσωπικά δικό μου και του Υπουργείου μας.

Για το σκοπό αυτό ενημερώνουμε έγκαιρα τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις ορθές συνθήκες ευζωίας και εργασίας των ζώων, τόσο σε επιστημονικό πεδίο όσο και σε βιοηθικό.

Click4more: Σαντορίνη: Έδειραν ακτιβιστή που κατέγραφε τα βασανιστήρια στα γαϊδουράκια!

Σε ό,τι αφορά τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει αποστείλει οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης τους που βασίζονται τόσο στην εθνική και διεθνή νομοθεσία όσο και στην ορθή πρακτική τους.

Τονίζεται ότι στόχος του Υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές θα επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρές ποινές. Επισημαίνεται ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 30.000 €.

Το θέμα παρακολουθείται στενά από το Υπουργείο μας που φροντίζει να ενημερώνει άμεσα για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες της Επιτροπής που στόχο έχουν την αποτροπή κάθε είδους κακομεταχείρισης των ζώων και της βελτίωσης των όρων ευζωίας τους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι διατηρείται και ενισχύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνεται η οικονομία τους αλλά συγχρόνως προστατεύονται και τα ζώα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Βορίδης: Το γράμμα  από τον Τόμι Λι

Ο πρώην σύντροφος της Πάμελα Άντερσον, Τόμι Λι, στην επιστολή του προς τον Μάκη Βορίδη ζητούσε να μπει ένα τέλος στο βασανισμό των γαϊδουριών στη Σαντορίνη, που λειτουργούν ως “ταξί”, υπό απάνθρωπες συνθήκες. Ο Τόμι Λι έγραφε χαρακτηριστικά: “Είμαι περήφανος που γεννήθηκα στην Αθήνα και όποτε κάνω περιοδεία με τους Mötley Crüe, μιλάω για την ελληνική μου καταγωγή”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το συγκινητικό «αντίο» του Νικήτα Κακλαμάνη στην Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: «Σε αποχαιρετώ, αλλά δε σε ξεχνώ»
Στο Α’ Νεκροταφείο, ο πρόεδρος της Βουλής αποχαιρέτησε με προσωπικό λόγο την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ύπατο κοινοβουλευτικό αξίωμα στην ιστορία της χώρας και έκανε λόγο για μια παρακαταθήκη που θα φωτίζει τη συνέχεια
Νικήτας Κακλαμάνης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Το έργο του IMEC θα αποφέρει οφέλη σε Ινδία και Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους κινδύνους της ΑΙ, προειδοποίησε για συγκέντρωση ισχύος σε λίγες εταιρείες και ανέδειξε IMEC, επενδύσεις, απευθείας πτήσεις και τουρισμό ως αιχμές συνεργασίας με το Νέο Δελχί
Κυριάκος Μητσοτάκης
9
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος
Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 200 ήταν κομμουνιστές διαπαιδαγωγημένοι να υπηρετούν τον λαό και εκτελέστηκαν γιατί δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ
Ο γγ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις 12 φωτογραφίες που παραλίγο να πωληθούν στο eBay, μίλησε για τα «συγκλονιστικά ντοκουμέντα» των εκτελεσμένων και κατήγγειλε βανδαλισμούς από «φασιστοειδή» 
Δημήτρης Κουτσούμπας
11
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή προσλαμβάνει παιδί 12μελους οικογένειας που εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του
Σε ημερίδα για το δημογραφικό στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το ζήτημα «υψίστης εθνικής σημασίας», προειδοποιώντας ότι αφορά την ίδια τη συνέχεια του ελληνικού έθνους
Νικήτας Κακλαμάνης
Μακάριος Λαζαρίδης για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: «Γνώριζε ο Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα;»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων με «πρωτοκλασάτο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική»
Μακάριος Λαζαρίδης 8