Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική: “Ηχηρό θεσμικό χαστούκι σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ” – “Κόλαφος για Μητσοτάκη”

Για απόφαση – κόλαφο και νίκη των θεσμών κόντρα στις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική. Σημειώνεται ακόμη ότι δόθηκε “ηχηρό θεσμικό χαστούκι σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, “το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απέρριψε με τρόπο κατηγορηματικό το νέο πραξικόπημα που επιχείρησε η πλειοψηφία κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη Προανακριτική επιτροπή δεν μπορεί να εξετάσει ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα”.

“Και δεν είναι η πρώτη φορά. Όποτε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαναγκάστηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με θεσμικά όργανα της Πολιτείας, γνώρισαν την μία ήττα μετά την άλλη”, επισημαίνουν οι βουλευτές της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζουν:

“Εντός Επιτροπής έλεγαν ότι “βγάζουν τις κουκούλες” από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην προσπάθειά τους να τους εκφοβίσουν. Στη συνέχεια αναγκάστηκαν σε άρον – άρον υποχώρηση, όταν η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ αλλά και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τους υποχρέωσαν να εφαρμόσουν τον νόμο.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής προσπάθησε από την αρχή της διαδικασίας με ψευδείς διαρροές, παραποιημένα πρακτικά και παραβιάσεις τόσο του Συντάγματος όσο και του Κανονισμού της Βουλής, να στηρίξει το αφήγημα της ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis αλλά σκευωρία!!! Τελικά, μέσα από τη διαδικασία – με καταθέσεις και κυρίως στοιχεία μέσω εγγράφων από τις Ελληνικές και τις Αμερικανικές Αρχές-  αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο. Ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μεγάλο και υπαρκτό · Ότι υπάρχουν εκατοντάδες στοιχεία και δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις που το αποδεικνύουν · Ότι υπήρξε μαύρο πολιτικό χρήμα, “αμαρτωλοί” λογαριασμοί, μίζες σε υπουργούς και προσπάθεια παρεμπόδισης της έρευνας των Εισαγγελέων από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τους συνεργούς τους.

Ζούμε έναν παραλογισμό και μια ευτέλεια της πολιτικής. Αποτελούμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, όπου αντί να διερευνήσουμε την αλήθεια, κυνηγάμε αυτούς που αποκάλυψαν το σκάνδαλο και όχι αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και πιστή στο δόγμα ότι όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει τόσο το χειρότερο για την αλήθεια, η πλειοψηφία προχώρησε στην αλλαγή – την οποία ονόμασε διεύρυνση – του κατηγορητηρίου στηριζόμενη στην μήνυση και την μαρτυρία χωρίς στοιχεία ενός και μόνο ιδιώτη. Η ΝΔ θα πρέπει να συνηθίσει ότι όταν θα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αλήθεια και τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας δεν θα μπορεί να στηρίζεται στην μονοφωνία που έχει επιβάλει και το ένα χαστούκι θα διαδέχεται το άλλο”, καταλήγει η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι μειώσεις φόρων αυξάνουν το εισόδημα για όλους – Δέκα παραδείγματα με τις φοροελαφρύνσεις
Πρόκειται για «μεταρρύθμιση με πρόσημο εθνικό, δημογραφικό, αναπτυξιακό, διαγενεακό και χωρικό, που επιστρέφει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 40
Η επιστολή – απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη ρηματική διακοίνωση της Λιβύης: «Απορρίπτουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Η επιστολή της Ελλάδας καταγράφει τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα που έθεσε η Λιβύη και συγκεκριμένα για τα δυο θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης
EUROKINISSI 15
Νίκος Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ανάγκη για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου»
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νίκος Ανδρουλάκης