Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αρκάς προτρέπει σε νέα δικτατορία!

Κασιμάτη
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη για τον Αρκά. Το post της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Αφορμή για την (χθεσινή, 23.08.2017) ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη ήταν δυο σκίτσα του Αρκά. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον γνωστό σκιτσογράφο απροκάλυπτο νοσταλγό παλατιανών πραξικοπημάτων και της Χούντας των Συνταγματαρχών και πως προτρέπει σε νέα δικτατορία!

Δείτε τι έγραψε η Νίνα Κασιμάτη

Ο Αρκάς σήμερα εξαφάνισε τους χθεσινούς αντιπάλους κομμουνιστές από τη σκακιέρα του πολιτικού συστήματος, και τους έχει ρίξει στο μαύρο σκοτάδι του. Ταυτόχρονα, ως άλλη Φρειδερίκη, διερωτάται-ρωτάει τον Βασιλιά, τους στρατηγούς και τους στρατιώτες του, μήπως παραείναι όλοι τους δημοκρατικοί.

Ο σκιτσογράφος μείζονος αναφοράς της ακροδεξιάς πια Νέας Δημοκρατίας, απροκάλυπτος νοσταλγός παλατιανών πραξικοπημάτων και της Χούντας των Συνταγματαρχών. Αναπολεί τη Δικτατορία, την αναπαριστά συνειδητά ή υποσυνείδητα, και προτρέπει για μία ακόμα.

Σημ.: Κατά τα άλλα δεν είναι με τον φασισμό, απλώς καταγγέλλουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Το δυστύχημα εν προκειμένω είναι πως η ανάγνωση της Ιστορίας δεν έχει ποτέ μονάχα ιστορικό ενδιαφέρον – έχει κυρίως πολιτικό, και αφορά στο παρόν και το μέλλον.

Δείτε το post

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις