Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βουλή: Αλαλούμ με την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Βουλή: Αλαλούμ με την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Eurokinissi

Αλαλούμ επικράτησε στη Βουλή όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε και πήρε τον λόγο και ζήτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόποουλου. Ωστόσο, η πρότασή της αυτή βρήκε εξαπίνης τους περισσότερους βουλευτές που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέβαλε την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής και αιφνιδίασε τόσο το προεδρείο, όσο και το σώμα.

Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολούθησαν άμεσα οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς – που καθόντουσαν πίσω από την Πλεύση Ελευθερίας – και μετά από κάποια στιγμιαία αργοπορία, ακολούθησαν και σηκώθηκαν αρκετοί βουλευτές από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, κατά την συζήτηση του αιτήματος της αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την τοποθέτησή της αναφερόμενη στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου επικρίνοντας την Κυβέρνηση αλλά και την Βουλή των Ελλήνων, λέγοντας ότι οφείλεται η τήρηση ενός λεπτού σιγής και σταμάτησε την ομιλία της για ένα λεπτό. Επιβάλλοντας, έτσι, την άποψή της.

Η τήρηση ενός λεπτού σιγής από την Ολομέλεια για οποιοδήποτε θέμα δεν γίνεται κατά αυτό τον τρόπο. Διεξάγεται είτε με πρόταση του Προεδρείου και την αποδοχή της από την πλειοψηφία του Σώματος. Κάτι που δεν είχε προηγηθεί.

Κατά την κοινοβουλευτική αυτή «ακτιβιστική» πρωτοβουλία της Ζωής Κωνστατοπούλου από τα έδρανά του κόμματός της,  δεν φάνηκε να σηκώθηκαν τα μέλη της έδρα της Ολομέλειας, οι υπουργοί και υφυπουργοί που καθόντουσαν στα υπουργικά έδρανα, οι βουλευτές της ΝΔ και των άλλων δεξιών κομμάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις