Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Βουλή: Άμεσα μέτρα για παράνομη εμπορευματοποίηση παραλιών από ιδιώτες ζητούν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Άμεσα μέτρα για παράνομη εμπορευματοποίηση παραλιών από ιδιώτες ζητούν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να ληφθούν μέτρα ενάντια στην ασύδοτη – όπως τονίζουν – καταπάτηση του αιγιαλού και την πλήρη εμπορευματοποίηση των παραλιών, ζητούν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

«Τον τελευταίο καιρό – αναφέρουν οι 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραλίες – γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς σε μέγεθος και ένταση κινήματος από τις τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων, οι οποίες κάνουν ουσιαστικά τη δουλειά των Αρχών διεκδικώντας να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρήσεις του αιγιαλού».

«Η απουσία ελέγχου δημιουργεί κερδισμένους και χαμένους. Κερδισμένοι είναι οι τουριστικοί επιχειρηματίες που επεκτείνονται απροσχημάτιστα προς πάσα κατεύθυνση ξεπερνώντας κατά πολύ τα τετραγωνικά μέτρα που τους αναλογούν.

Χαμένοι είναι οι πολίτες που επιθυμούν απλά να απολαύσουν το καλοκαιρινό μπάνιο τους στη θάλασσα, αφού το φαινόμενο της ασφυκτικά γεμάτης από ομπρελοκαθίσματα παραλίας είναι πλέον ο κανόνας», προσθέτουν.

Παράλληλα, κατηγορούν τη κυβέρνηση της ΝΔ ότι «ανέτρεψε το νομικό καθεστώς που είχε κατοχυρώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού του αιγιαλού, επαναρυθμίζοντας το πλαίσιο προς όφελος των ιδιωτών».

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς εάν έχουν γίνει έλεγχοι από τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες αλλά και πόσες καταγγελίες έχουν καταγραφεί και αν προτίθενται να λάβουν μέτρα ώστε:

Να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας στην χρήση του αιγιαλού και να στελεχωθούν κατάλληλα οι κτηματικές υπηρεσίες στους νησιώτικους νομούς.

Να απλοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να επιβάλλονται άμεσα οι κυρώσεις, να αφαιρούνται οι άδειες των παρανομούντων επιχειρηματιών και να απομακρύνονται τα παράνομα τοποθετημένα ομπρελοκαθίσματα από τον αιγιαλό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις