Πολιτική

Βουλή: Άμεσα μέτρα για παράνομη εμπορευματοποίηση παραλιών από ιδιώτες ζητούν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να ληφθούν μέτρα ενάντια στην ασύδοτη – όπως τονίζουν – καταπάτηση του αιγιαλού και την πλήρη εμπορευματοποίηση των παραλιών, ζητούν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

«Τον τελευταίο καιρό – αναφέρουν οι 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραλίες – γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς σε μέγεθος και ένταση κινήματος από τις τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων, οι οποίες κάνουν ουσιαστικά τη δουλειά των Αρχών διεκδικώντας να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρήσεις του αιγιαλού».

«Η απουσία ελέγχου δημιουργεί κερδισμένους και χαμένους. Κερδισμένοι είναι οι τουριστικοί επιχειρηματίες που επεκτείνονται απροσχημάτιστα προς πάσα κατεύθυνση ξεπερνώντας κατά πολύ τα τετραγωνικά μέτρα που τους αναλογούν.

Χαμένοι είναι οι πολίτες που επιθυμούν απλά να απολαύσουν το καλοκαιρινό μπάνιο τους στη θάλασσα, αφού το φαινόμενο της ασφυκτικά γεμάτης από ομπρελοκαθίσματα παραλίας είναι πλέον ο κανόνας», προσθέτουν.

Παράλληλα, κατηγορούν τη κυβέρνηση της ΝΔ ότι «ανέτρεψε το νομικό καθεστώς που είχε κατοχυρώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού του αιγιαλού, επαναρυθμίζοντας το πλαίσιο προς όφελος των ιδιωτών».

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς εάν έχουν γίνει έλεγχοι από τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες αλλά και πόσες καταγγελίες έχουν καταγραφεί και αν προτίθενται να λάβουν μέτρα ώστε:

Να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας στην χρήση του αιγιαλού και να στελεχωθούν κατάλληλα οι κτηματικές υπηρεσίες στους νησιώτικους νομούς.

Να απλοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να επιβάλλονται άμεσα οι κυρώσεις, να αφαιρούνται οι άδειες των παρανομούντων επιχειρηματιών και να απομακρύνονται τα παράνομα τοποθετημένα ομπρελοκαθίσματα από τον αιγιαλό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Άστοχη επικοινωνιακά η διαχείριση του κλεισίματος των ΕΛΤΑ από την διοίκηση – Δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης  
«Η κυβέρνηση επί της ουσίας της απόφασης να κλείσουν κάποια καταστήματα και να μην μπαίνει μέσα εκατομμύρια μια εταιρεία που είναι στο Υπερταμείο δεν είναι αντίθετη»
Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ
Το μεγάλο πάρτι της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και το συρτάκι - «Δεν θα απογοητεύσω τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»
Την Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα - «Ως πρέσβης ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 15
Πολιτική «θύελλα» για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ: «Γκρίνια» στο Μαξίμου και «γαλάζιες» ενστάσεις
Τα «πυρά» κατευθύνθηκαν και προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος εξανέστη - «Δεν είχε εξηγηθεί στην κοινωνία η οξύτητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ»
Ελληνικά Ταχυδρομεία 72