Πολιτική

Βουλή: Αποβλήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου για την φράση: «Σας έχουμε κάνει την κ@λ@ρ@, να!»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγο μετά τις 10.30 προκλήθηκε επεισόδιο στη Βουλή καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου έκανε απρεπή χειρονομία προς τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου προκαλώντας την αντίδραση του προεδρείου.

Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας αποφάσισε την επιβολή του πειθαρχικού μέτρου της απομάκρυνσης από την αίθουσα της Ολομέλειας για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μάρκου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όρθιος στην αίθουσα, είχε νωρίτερα χειρονομήσει σε βάρος του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Είχαν προηγηθεί φραστικές επιθέσεις από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την στιγμή της έντασης 

«Παρακαλώ ησυχία! Κύριε Μάρκου στη θέση σας! Και μην απειλείτε! Παρακαλώ ηρεμία!», συνέστησε ο κ. Μπούρας, ο οποίος απάντησε στις καταγγελίες βουλευτών ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασχημόνησε σε βάρος συναδέλφων του στη ΝΔ.

«Είναι ντροπή! Τον είδα να προχωράει κάνοντας ένα σήμα απαράδεκτο. Απαράδεκτο», είπε ο προεδρεύων της Βουλής και συνέχισε: «Κύριε Μάρκου βγείτε από την αίθουσα. Μη συνεχίζετε! Μην προκαλείτε άλλο! Λυπάμαι για τη διαγωγή σας! Καταδικαστέα! Πράξη καθηγητού του πανεπιστημίου! Παρακαλώ εξέλθετε από την αίθουσα! Παρακαλώ να βγει από την αίθουσα ο κ. Μάρκου!», ανέφερε ο κ. Μπούρας και επέμεινε: «Κύριε Μάρκου, παρακαλώ βγείτε από την αίθουσα! Αυτή είναι η εντολή του προεδρείου και πρέπει να την υπακούσετε! Να βγείτε από την αίθουσα, γιατί σας είδα εγώ! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Συνεχίζουμε τη διαδικασία αφού βγει ο κ. Μάρκου! Κύριε Μάρκου να εξέλθετε. Δακόπτουμε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει πράξη η απόφαση του προεδρείου!».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξεμάνη όταν συνάδελφός του από το Κίνημα Αλλαγής τού είπε πως υπάρχουν «ράμματα για τη γούνα του» διότι είναι μέρος της διαπλοκής. Άλλος βουλευτής, από τα έδρανα της ΝΔ, απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για πολιτική αλητεία.

Η συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το επεισόδιο και οι εκδοχές του 

Ο κ. Μάρκου από την πλευρά του υποστηρίζει ότι την ώρα που ανέβαινε στο βήμα ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ κ. Κεγκέρογλου είπε: «Τι θα πει; τα ίδια που είπε ο Πλεύρης. Για να του απαντήσει ο κ. Κωνσταντόπουλος: Μιλάς κι εσύ που είσαι στην διαπλοκή; Έχω ράμματα για την γούνα σου. Με τον κ. Μάρκου να απαντά σύμφωνα πάντα με την δική του εκδοχή ότι: «Μιλάτε εσείς για διαπλοκή που είστε ανοικτοί».

Πηγές από τη ΝΔ αναφέρουν ότι: την ώρα που ανέβαινε στο βήμα να μιλήσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο κ. Μάρκου άρχισε να βρίζει. «Τι να πει αυτός. Τα είπε η ΝΔ», είπε.

Ο Οδυσσέας Κωνταντινόπουλος τότε του θύμισε τις επιτροπές για τους γιατρούς που είναι ανοικτές ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ο κ. Μάρκου συνέχισε σύμφωνα πάντα με πηγές από τη ΝΔ λέγοντας: «Τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ@λ@ρ@ σας ανοικτή… να, κάνοντας και χειρονομία. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «θεσμική παρακμή»: Απειλεί με σκληρή κλιμάκωση σε περίπτωση 151 ψήφων για την Εξεταστική
Στο τραπέζι έχει πέσει ως και η πρόταση δυσπιστίας, με το σενάριο πάντως να απομακρύνεται για την ώρα, δεδομένης και της δήλωσης Ανδρουλάκη ότι θα σεβαστεί τα φίλαθλα αισθήματα
Νίκος Ανδρουλάκης
Στη Βουλή η μάχη για τις υποκλοπές: Το σχέδιο της ΝΔ για να «μπλοκάρει» την Εξεταστική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ
«Οι πολίτες τοποθετήθηκαν με την ψήφο τους και, από εκεί και πέρα, η δικαστική του διερεύνηση προχωράει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Ολομέλεια της Βουλής
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 106
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή