Πολιτική

Βουλή: Άρση βουλευτικής ασυλίας για Διονύσιο Χατζηδάκη και Ιωάννη Μελά

Η Βουλή αποφάσισε να αρθεί η βουλευτική ασυλία των Διονύσιου Χατζηδάκη και Ιωάννη Μελά, μετά από δικό τους αίτημα σήμερα, Τετάρτη (21/10.2020).

Η Βουλή τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Διονύσιου Χατζηδάκη, με 275 θετικές ψήφους και 4 αρνητικές. Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας αφορούσε αυθαίρετο γήπεδο μπάσκετ σε ρέμα που όμως κατασκευάστηκε προτού εκείνος εκλεγεί δήμαρχος. Ο κ. Χατζηδάκης, αν και χαρακτήρισε δεδομένη την αθωότητά του, ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Μελά, ψήφισαν 276 βουλευτές και κατά ψήφισαν 3 βουλευτές. Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας αφορούσε υπόθεση μη έκδοσης απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν εκείνος ήταν αντιδήμαρχος, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Πειραιά. Ο κ. Μελάς σημείωσε ότι τέτοια απόφαση δεν ήταν δυνατό να την λάβει μόνος του, ζήτησε όμως να αρθεί η ασυλία του για να μην υπάρχουν σκιές.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου επισήμανε ότι στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εκκρεμεί η σύνταξη εισήγησης ώστε, προτού σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή, να ελέγχεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις καταφανώς αβάσιμες κατηγορίες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα «μαζεύει» ο Πέτρος Παππάς μετά την αποθέωση στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Μήνυμα» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη
Αρχικά, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη ως τον «πιο εργατικό υπουργό», στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργάνωσε το Debate House για την κατάσταση στο ΕΣΥ
Πέτρος Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της δημόσιας ζωής με ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία και από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και αίσθηση δημόσιας προσφοράς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του 28