Πολιτική

Βουλή: Άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ».

Οι αλλαγές στην ΑΑΔΕ

Όπως τόνισε ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δεν θα καθορίζεται μόνο από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά θα υπεισέρχονται και τα κριτήρια του ειδικού βάρους του πεδίου ευθύνης, των καθηκόντων στη θέση εργασίας καθώς και του δείκτη αποτελεσματικότητας σε σχέση με τους στόχους. Όπως σημείωσε, ο λόγος της αλλαγής που επιφέρει το νομοσχέδιο σχετίζεται με την απροθυμία μεταξύ των υπαλλήλων να καλύψουν θέσεις με υψηλές ευθύνες και απαιτήσεις, χωρίς το κίνητρο της (υψηλότερης) αμοιβής.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι είναι «υπέρ» καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις στους εργαζόμενους και εξέφρασε την ευχή να ακολουθήσουν αυξήσεις και στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής απέναντι στην πανδημία όπως είναι οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί κ.ά.

Ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης αναρωτήθηκε γιατί να διαφοροποιηθεί σε τέτοιο βαθμό μισθολογικά η ΑΑΔΕ σε σχέση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης «αλλά όχι με αυθαίρετους ατομικούς στόχους»

Η αγορήτρια του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα είπε ότι το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις για σφιχτούς δημοσιονομικούς στόχους και «ματωμένα πλεονάσματα από την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων».

Ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ είναι δημιούργημα των δανειστών για την υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Τέλος, ο αγορητής του ΜέΡΑ25, Κρ. Αρσένης είπε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια των μνημονίων, σε μια ΑΑΔΕ, που δεν ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά η Βουλή καλείται να ενισχύσει τα προνόμια συγκεκριμένων στελεχών.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου συνεχίζεται αύριο Παρασκευή με την ακρόαση φορέων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
25
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6