Πολιτική

Βουλή: Άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

Άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ».

Οι αλλαγές στην ΑΑΔΕ

Όπως τόνισε ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δεν θα καθορίζεται μόνο από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά θα υπεισέρχονται και τα κριτήρια του ειδικού βάρους του πεδίου ευθύνης, των καθηκόντων στη θέση εργασίας καθώς και του δείκτη αποτελεσματικότητας σε σχέση με τους στόχους. Όπως σημείωσε, ο λόγος της αλλαγής που επιφέρει το νομοσχέδιο σχετίζεται με την απροθυμία μεταξύ των υπαλλήλων να καλύψουν θέσεις με υψηλές ευθύνες και απαιτήσεις, χωρίς το κίνητρο της (υψηλότερης) αμοιβής.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι είναι «υπέρ» καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις στους εργαζόμενους και εξέφρασε την ευχή να ακολουθήσουν αυξήσεις και στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής απέναντι στην πανδημία όπως είναι οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί κ.ά.

Ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης αναρωτήθηκε γιατί να διαφοροποιηθεί σε τέτοιο βαθμό μισθολογικά η ΑΑΔΕ σε σχέση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης «αλλά όχι με αυθαίρετους ατομικούς στόχους»

Η αγορήτρια του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα είπε ότι το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις για σφιχτούς δημοσιονομικούς στόχους και «ματωμένα πλεονάσματα από την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων».

Ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ είναι δημιούργημα των δανειστών για την υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Τέλος, ο αγορητής του ΜέΡΑ25, Κρ. Αρσένης είπε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια των μνημονίων, σε μια ΑΑΔΕ, που δεν ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά η Βουλή καλείται να ενισχύσει τα προνόμια συγκεκριμένων στελεχών.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου συνεχίζεται αύριο Παρασκευή με την ακρόαση φορέων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γαλλικά ΜΜΕ: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας – Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον
Μητσοτάκης: Πρότυπο για την Ευρώπη η ελληνογαλλική συνεργασία – Μακρόν: Η Ελλάδα είναι μοντέλο οικονομικής προόδου
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα «Κίμων» και την υπογραφή των συμφωνιών Ελλάδας - Γαλλίας στο Μέγαρο Μαξίμου, Μητσοτάκης και Μακρόν απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ
Εμανουέλ Μακρόν 11
Τασούλας – Μακρόν στο προεδρικό: Οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών και η μακρά σχέση φιλίας και συνεργασίας
«Η επίσκεψη Μακρόν σηματοδοτεί ταυτόχρονα την επέκταση και τη διεύρυνση αυτών των σχέσεων προς όφελος όχι μόνο των δύο λαών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Εμανουέλ Μακρόν