Πολιτική

Βουλή: Άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ».

Οι αλλαγές στην ΑΑΔΕ

Όπως τόνισε ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δεν θα καθορίζεται μόνο από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά θα υπεισέρχονται και τα κριτήρια του ειδικού βάρους του πεδίου ευθύνης, των καθηκόντων στη θέση εργασίας καθώς και του δείκτη αποτελεσματικότητας σε σχέση με τους στόχους. Όπως σημείωσε, ο λόγος της αλλαγής που επιφέρει το νομοσχέδιο σχετίζεται με την απροθυμία μεταξύ των υπαλλήλων να καλύψουν θέσεις με υψηλές ευθύνες και απαιτήσεις, χωρίς το κίνητρο της (υψηλότερης) αμοιβής.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι είναι «υπέρ» καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις στους εργαζόμενους και εξέφρασε την ευχή να ακολουθήσουν αυξήσεις και στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής απέναντι στην πανδημία όπως είναι οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί κ.ά.

Ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης αναρωτήθηκε γιατί να διαφοροποιηθεί σε τέτοιο βαθμό μισθολογικά η ΑΑΔΕ σε σχέση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης «αλλά όχι με αυθαίρετους ατομικούς στόχους»

Η αγορήτρια του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα είπε ότι το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις για σφιχτούς δημοσιονομικούς στόχους και «ματωμένα πλεονάσματα από την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων».

Ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ είναι δημιούργημα των δανειστών για την υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Τέλος, ο αγορητής του ΜέΡΑ25, Κρ. Αρσένης είπε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια των μνημονίων, σε μια ΑΑΔΕ, που δεν ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά η Βουλή καλείται να ενισχύσει τα προνόμια συγκεκριμένων στελεχών.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου συνεχίζεται αύριο Παρασκευή με την ακρόαση φορέων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στον Άγιο Δημήτριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Παρακολούθησε τη λειτουργία – Ευχαριστήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Μονή Σινά
Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, εκπροσωπώντας το οικουμενικό πατριαρχείο και την ελλαδική εκκλησία, έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το αποτέλεσμα που έφερε ο ίδιος και η κυβέρνηση, στο θέμα της Μονής Σινά
Ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης παρίσταται στη θεία λειτουργία στο Ναό Αγιου Δημητρίου στον Αγιο Δημήτριο.  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026   (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 8
Γιάννης Βρούτσης για σκάνδαλο με στημένους αγώνες στο μπάσκετ: «Η αξιοπιστία έχει χαθεί – Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει»
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προαναγγέλλει έλεγχο στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και ξεκαθαρίζει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά
Γιάννης Βρούτσης 10
Κώστας Καραμανλής: «Αρνητική εξέλιξη η κύρωση του τουρκολιβυκού» – Πώς σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς
«Οποιοδήποτε αίτημα για εκχώρηση άδειας από την Τουρκία για το καλώδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είτε αυτό ονομαστεί ενημέρωση είτε ανακοίνωση είτε όπως αλλιώς» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
60