Πολιτική

Βουλή: Αυξάνεται στους 120 ο αριθμός των βουλετών που θα έχουν φυσική παρουσία

Περισσότεροι βουλευτές θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν διά ζώσης τις εργασίες της Βουλής, τόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας όσο και στις άλλες αίθουσες όπου συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας αυξάνεται στους 120, ακολουθώντας τη γενική χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε αυτήν την απόφαση συνέβαλε η πρόσφατη σχετική ΚΥΑ για τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους, το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας έχει υψηλή οροφή και δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου αέρα, καθώς και ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ήδη εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα, πάνω από 200 βουλευτές έχουν λάβει την πρώτη δόση, ενώ πάνω από 150 έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Ωστόσο, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «το κρίσιμο είναι να μη γυρίσουμε πίσω» και πρόσθεσε πως διατηρείται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για βουλευτές οι οποίοι π.χ. βρίσκονται σε καραντίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης