Πολιτική

Βουλή: Αυξάνεται στους 120 ο αριθμός των βουλετών που θα έχουν φυσική παρουσία

Περισσότεροι βουλευτές θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν διά ζώσης τις εργασίες της Βουλής, τόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας όσο και στις άλλες αίθουσες όπου συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας αυξάνεται στους 120, ακολουθώντας τη γενική χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε αυτήν την απόφαση συνέβαλε η πρόσφατη σχετική ΚΥΑ για τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους, το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας έχει υψηλή οροφή και δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου αέρα, καθώς και ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ήδη εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα, πάνω από 200 βουλευτές έχουν λάβει την πρώτη δόση, ενώ πάνω από 150 έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Ωστόσο, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «το κρίσιμο είναι να μη γυρίσουμε πίσω» και πρόσθεσε πως διατηρείται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για βουλευτές οι οποίοι π.χ. βρίσκονται σε καραντίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Μαξίμου με τους αγρότες: Σκληρή στάση σε ακραίες μορφές διαμαρτυρίας και μήνυμα στον Καραμανλή με αναφορές στο «πακέτο Χατζηγάκη»
«Να δούμε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών περιορισμών τι θα κάνουμε. Αλλά δεν πρόκειται να ξανακάνουμε το λάθος που κάναμε σε άλλες εποχές»
Αγρότες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου 8
Κώστας Μπακογιάννης: Τα δημοτικά τέλη του δήμου Αθηναίων μπορούν να μειωθούν κατά 5%
Η δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά» επισημαίνει ότι συγκεκριμένες εξοικονομήσεις είναι δυνατό να οδηγήσουν σε μία σημαντική ελάφρυνση των δημοτών που θα ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια ευρώ
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης