Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βουλή: Ειδική συνεδρίαση για τα Ίμια υπό τη «σκιά» της τραγωδίας του Φάντομ – Τα μηνύματα προς την Τουρκία

Βουλή: Ειδική συνεδρίαση για τα Ίμια υπό τη «σκιά» της τραγωδίας του Φάντομ – Τα μηνύματα προς την Τουρκία

Μηνύματα στην Τουρκία για την αποτρεπτική ικανότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας έστειλε η Βουλή των Ελλήνων κατά την Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας στη μνήμη των τριών πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996. Η Ειδική συνεδρίαση έγινε μια ημέρα μετά τη χθεσινή τραγική απώλεια του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μετά την πτώση του Φάντομ.

Ο παριστάμενος Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, ανέφερε πως «η επέτειος των Ιμίων συμπίπτει με ένα επιπλέον συμβάν το οποίο δημιουργεί ένα εθνικό πένθος, την πτώση του Φάντομ» και πρόσθεσε πως «το Αιγαίο και η γη μας είναι ποτισμένη με το αίμα ηρώων και όσο θα υπάρχουν αυτοί οι ήρωες στον ακήρυχτο πόλεμο και στις προκλήσεις, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν που απειλεί ότι θα έρθει είτε μέρα είτε νύχτα. Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης».

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε πως ​​ «Οι  Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός και Χριστόδουλος Καραθανάσης στα Ίμια μας έδειξαν πως είναι να νοιώθεις ελεύθερος και να υπερασπίζεσαι την ελευθερία σου».

Χαρακτήρισε τους τρείς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού ως «σύγχρονους Παπανικολήδες, που θυσιάστηκαν γιατί έμειναν πιστοί στον όρκο τους και από το πρόσταγμα της εσωτερικής τους ελευθερίας, να υπερασπιστούν την εθνική ελευθερία με συμβολισμό τη συνέχιση της κυματίζουσας σημαίας μας στο Αιγαίο». 

Επεσήμανε πως μπορεί «να  περνάμε μια δύσκολη περίοδο, λόγω των προκλήσεων από τη γείτονο χώρας μας αλλά η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπερέχουμε σε αυτοπεποίθηση, σε ψυχικές δυνάμεις. Είμαστε δύναμη ειρήνης, όμως έχουμε και εκατομμύρια Γιαλοψούς, Βλαχάκους και Καραθανάσηδες, έτοιμους να θυσιαστούν για την Πατρίδα».

Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους τρείς πεσόντες αξιωματικούς του ΠΝ στα Ίμια, ενώ στη συνέχεια των εργασιών της Ολομέλειας αναφορές έγιναν από όλους τους βουλευτές, όλων των πτερύγων, τόσο στην θυσία των Ιμίων όσο και στην «μαύρη» ημέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις