Πολιτική

Βουλή: «Επίσημη πρώτη» για το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Πρεμιέρα του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, έλαβαν το «βάπτισμα του πυρός» ψηφίζοντας με τον νέο τρόπο στην ειδική συνεδρίαση επί των αιτήσεων άρσης ασυλίας, δύο βουλευτών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι βουλευτές ψήφισαν από τα έδρανά τους, πατώντας το πλήκτρο της προτίμησής τους στο ενσωματωμένο σε αυτά, ηλεκτρονικό σύστημα («ναι», «όχι», «παρών», «λευκό») και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καταγράφηκε στον πίνακα ο οποίος βρίσκεται ψηλά πάνω από την έδρα του προέδρου της Βουλής και γίνεται ορατός σε όλη την αίθουσα.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, αίρεται η ασυλία της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως η ίδια ζήτησε και του βουλευτή της ΧΑ, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για υπόθεση άσκησης σωματικής βίας, σύμφωνα με τη δικογραφία που μεταβιβάστηκε στη Βουλή από την εισαγγελία.

Για την άρση της ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση, ψήφισαν 156 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Ασημακοπούλου, ψήφισαν 151 βουλευτές, κατά ψήφισαν 7 βουλευτές και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια η κ. Ασημακοπούλου, για την υπόθεση η οποία αναφέρεται στο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διατέλεσε δημοτική σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών και αφορά σε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του φορέα των ΚΑΠΗ Ιωαννίνων για πληρωμή μισθοδοσίας του προσωπικού, ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει ώστε να αρθεί η ασυλία της, καθώς επιθυμεί να μην υπάρχει «σκιά» για την περίοδο που διατέλεσε δημοτική σύμβουλος. Ζήτησε δε, να καταγραφεί στα πρακτικά ότι – σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η ίδια – ότι υπάρχει εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων για την αθώωση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής
Κεραμέως για εργαζόμενους Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους»
««Το μείζον αυτήν την στιγμή είναι ότι όσο οι συμβάσεις εργασίας είναι ενεργές, ο εργοδότης έχει ευθύνη να πληρώσει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η υπουργός
Νίκη Κεραμέως
Ο Μιχάλης Μπεκίρης αποχωρεί προσωρινά από το γραφείο Μητσοτάκη στη Βουλή: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια»
Εν μέσω της αντιπαράθεσης για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης»
Μιχάλης Μπεκίρης 46