Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βουλή: Έρχεται το 1ο νομοσχέδιο για τους άστεγους – Πότε ψηφίζεται το επίδομα στέγασης

Βουλή: Έρχεται το 1ο νομοσχέδιο για τους άστεγους – Πότε ψηφίζεται το επίδομα στέγασης
φωτογραφία: Eurokinissi

Απάντηση για το πότε θα έρθει στη Βουλή το 1ο νομοσχέδιο για τους άστεγους έδωσε την Πέμπτη (18.10.2018) η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι “το επίδομα στέγασης θα ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο”.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι τον άλλο μήνα “θα θεσμοθετηθεί άμεσα μια εθνική πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων”.

Επιπλέον, η κ. Φωτίου έδωσε έμφαση στο ότι “οι άστεγοι έχουν πλέον οργανωθεί σε δευτεροβάθμιο σωματείο”, τονίζοντας ότι “για πρώτη φορά η κυβέρνηση αποκτά συνομιλητή”.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαχριστόπουλος, τόνισε “την ανάγκη επιτακτικής λύσης στο θέμα των αστέγων”, κάνοντας λόγο για εκρηκτικό και μείζον πρόβλημα.

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε ότι “η κυβέρνηση προχωράει στην επεξεργασία των στοιχείων της πιλοτικής καταγραφής με στόχο:

1ον: Να κατανοήσει καλύτερα τις διαστάσεις του φαινομένου, τις ειδικές ανάγκες κάθε περίπτωσης και να προχωρήσει σε καλύτερο συντονισμό και σχεδιασμό των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

2ον: Τη θεσμοθέτηση ενός πάγιου μηχανισμού καταγραφής και παρακολούθησης του πληθυσμού των αστέγων με στόχο τη συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των πολιτικών”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις