Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βουλή: Η συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο

Βουλή: Η συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο

Παρακολουθήστε ζωντανά την συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης.

Ξεκίνησε η διήμερη κοινοβουλευτική μάχη στην Ολομέλεια μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για τη συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη το μεσημέρι του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε ότι σήμερα εκτός της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν ακόμα δύο υπουργικές τροπολογίας μια για τους οδηγούς ΤΑΞΙ και μια που θα αφορά το ΤΧΣ που όπως αρκέστηκε να πει μόνο θα είναι πολύ μικρή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε αίτημα αντισυνταγματικότητας  για τα άρθρα 80 και 109 του Πολυνομοσχεδίου που αφορούν  την μεταφορά στη ΤτΕ των αποθεματικών και  την εγγύηση  που τίθεται η δημόσια περιουσία καθώς και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Καρράς για το άρθρο 60 παρ. 5 του Πολυνομοσχεδίου σχετικά με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Οι δύο αιτήσεις αντισυνταγματικότητας έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσονται από τους δύο βουλευτές και να τοποθετούνται οι εκπρόσωποι των κομμάτων, χωρίς βέβαια να αναμένεται ότι θα ψηφιστούν από την πλειοψηφία.

Δείτε ζωντανά την συζήτηση από το κανάλι της Βουλής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις