Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βουλή: Μομφή του Προέδρου της Βουλής στον Παναγιώτη Κουρουμπλή γιατί αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές ΝΔ

Βουλή: Μομφή του Προέδρου της Βουλής στον Παναγιώτη Κουρουμπλή γιατί αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές ΝΔ

«Δεν είναι ευχάριστος ο λόγος που είμαι στο βήμα, αλλά είναι αποκρουστικός» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος έκανε μομφή στον Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα όσα είπε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, αποκαλώντας δολοφόνους τους βουλευτές ΝΔ.

«Στη Βουλή υπάρχει ελευθερία, της ελευθερίας της σκληρής και έντονης κριτικής. Υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση με έντονο και εντονότατο μάλιστα τρόπο. Αυτό που δεν πρέπει να επιτρέψουμε είναι να ξεφεύγει η κριτική και  να πάει σε ανθρωποφαγία ή στη σύταση να προβούν  σε ανθρωποφαγία» είπε.

Και τόνισε: «Ακούγονται ως προτροπή  σε κάποιους έξαλλους να προβούν σε ανάρμοστες κοινοβουλευτικές και εγκληματικές πράξεις. Περίμενα τα πρακτικά της βουλής γιατί δεν μπορεί να ακούστηκαν ύβρεις και προπηλακισμοί ότι έχουν προβεί σε δολοφονίες».

«Ο κύριος Κουρουπλής απευθυνόμενος στους συναδέλφους της πλειοψηφίας και προκύπτει από το ακουστικό ηχητικό και από τα Πρακτικά είπε “Δολοφονήσατε είναι ντροπή σας,  δολοφονήθηκαν άνθρωποι”. Και όταν υπήρξε προτροπή, απέφυγε να ανακαλέσει και πρόσθεσε “δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές”».

Click4More: «Έκρηξη» του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Βουλή: «Δολοφονήσατε ανθρώπους»

«Μπορεί να γίνονται λάθη, σημαντικές και βαριές παραλήψεις αλλά να υπάρχει συνάδελφος που να λέει στους βουλευτές της πλειοψηφίας και στους υπουργούς της κυβέρνησης ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους και δεν ανακαλώ είναι ό,τι πιο χυδαίο και αποκρουστικό υπάρχει. Ό,τι πιο υπονομευτικό για το κύρος του κοινοβουλίου».

«Στην πραγματικότητα», είπε ο κ. Τασούλας, «δεν θα πρέπει αυτά να διαγραφούν. Αλλά να μείνουν ως κάκιστο παράδειγμα, που όλοι ομόφωνα καταδικάζουμε. Λυπάμαι, έαν δεν έβλεπα τα πρακτικά και άκουγα το ακουστικό να είχε κάνει λάθος σε όσα άκουσα».

Και κατέληξε: «Κάνω χρήση μιας διατάξεως του ΚτΒ και απευθύνω με βάση το άρθρο 80 μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και παρακαλώ το Σώμα να εγκρίνει και τις επιπτώσεις που έχει αυτό”.

Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον λόγο, ο πρόεδρος της Βουλής είπε «δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία. Εάν ήταν εδώ ο βουλευτής, θα εδικαιούτω να μιλήσει για λίγα λεπτά. Και η κρίση  του προεδρείου της Βουλής είναι πως με  αποτρόπαιη  συμπεριφορά δεν μπορεί να πυροδοτούμε κοινωνικό αυτοματισμό».

Ο κύριος Τασούλας ανέφερε πως «διαπιστώνω συμφωνία, στιγματίζω την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή με όσα είπε» και του καταλόγισε “μομφή”.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αμέσως μετά ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα την διαγραφή του βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Φίλης: Δε μας καλύπτουν όσα είπε ο κύριος Κουρουμπλής

Ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε με αφορμή όλα τα παραπάνω:

«Δεν πρέπει να υπνοβατούμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Και με ανταλλαγή κοσμητικών επιθέτων, ύβρεων δεν υπάρχει λύση. Δεν μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κύριος Κουρουμπλής μέσα στο θυμό του και την οργή του, γιατί έχει χάσει φίλους του όπως είπε».

Και συμπλήρωσε: «Εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση η οποία αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για το θάνατο 20.000 συμπολιτών μας… Ξέρω επίσης ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοΐδης, πέρσι, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωράει έτσι, μία σου και μία μου, η δημοκρατία. Αλλά όταν δίνονται αυτές οι αφορμές από το κόμμα της ΝΔ, δεν έχει δικαίωμα η ΝΔ σήμερα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και κανένα πολιτικό κόμμα εδώ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις