Πολιτική

Βουλή: «Πέρασε» με ιστορική στήριξη 275 ψήφων το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5ης Γενιάς (5G) όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, Κ. Πιερρακάκης.

Κλείνοντας τη μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, είχε προβλεφθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5G, πριν από το τέλος του 2020. “Θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας” είπε ο κ. Πιερρακάκης. Σημείωσε μάλιστα ότι είμαστε από τις λίγες χώρες, αν όχι η μόνη, που δεν πήγε πίσω τη δημοπρασία για το φάσμα 5G, λόγω της πανδημίας.

Με 275 “ναι” πέρασε η Ψηφιακή Διακυβέρνηση!

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής με ευρύτατη πλειοψηφία 275 ψήφων υπέρ. Πιο συγκεκριμένα, “υπέρ” ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25 ενώ “κατά” ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Υπερψηφίστηκαν επίσης “κατά πλειοψηφία” τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου, καθώς και (α) η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη “λήψη έκτακτων προσωρινών μέτρων για την οργάνωση του τόπου και χρόνου εργασίας, για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19” και (β) η τροπολογία με τίτλο “1. Αριθμοί Προγραμμάτων (LCN) για περιεχόμενο επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής 2. Οργανωτικές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 3. Λειτουργία του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων 4. Ζητήματα καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Το δημοψήφισμα ήταν δική μου απόφαση, ξέχασα ακόμα και τα γενέθλια του παιδιού μου
«Ήξερα πως έπρεπε να περάσω μέσα από ναρκοπέδιο, αν ήθελα να δώσω αίσιο τέλος στην Οδύσσεια αυτής της Ελλάδας, να την οδηγήσω στην Ιθάκη της»
Αλέξης Τσίπρας 55
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ 12