Πολιτική

Βουλή: “Πέρασε” το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την ολομέλεια στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τη “βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας”. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Πριν την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δυνατότητα χρήσης επιστολικής ψήφου στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθούσε. Σε σχετική δήλωσή του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός, επανέλαβε την αντίθεσή του κόμματός του στο σύνολο του νομοσχεδίου.

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής για τα άρθρα 52, 53, 54, 55, 56, 58 και 59 που -όπως υποστήριζε – “διαιωνίζουν το καθεστώς αδιαφάνειας στο προσφυγικό (συμβάσεις, απευθείας αναθέσεις, στρατός μετακλητών)”. Στην ονομαστική ψηφοφορία και επί συνόλου 214 βουλευτών, 158 ψήφισαν υπέρ και 56 κατά.

Ψηφίστηκε επίσης, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με τίτλο “παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ειδικές ρυθμίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού και τις λοιπές διευκολύνσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Στουρνάρας για πρόωρες εκλογές: «Θα ήταν ένα τεράστιο λάθος εν μέσω πολέμου»
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τονίζει ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το μεγαλύτερο άυλο κεφάλαιο της χώρας, ενώ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της διεθνούς αστάθειας στην οικονομία
Γιάννης Στουρνάρας
ΠΑΣΟΚ: Viral ο Θεοδόσης Πελεγρίνης που δεν ήξερε τον δήμαρχο Αθηναίων – «Ποιος είναι ο Χάρης Δούκας; Δεν ξέρω ποιον λέτε»
Το όνομα του πρώην υφυπουργού Παιδείας και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ είχε ήδη προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς περιλήφθηκε στα νέα μέλη της Επιτροπής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης
Θεοδόσης Πελεγρίνης