Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βουλή – Πολυνομοσχέδιο Live: Η μεγάλη αναμέτρηση πριν την ψηφοφορία

Βουλή – Πολυνομοσχέδιο Live: Η μεγάλη αναμέτρηση πριν την ψηφοφορία
Φωτογραφία Eurokinissi

– Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα είναι μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων
-“Ο Ζουράρις είναι ο καθρέφτης της κυβέρνησης” είπε ο κ. Μητσοτάκης
– Λεβέντης: Είναι δυνατόν να κόβεις επιδόματα και να σε χειροκροτούν οι βουλευτές σου όταν υπόσχεσαι ότι θα τα επαναφέρεις;
– Κουτσούμπας: Ψυχροί εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων γίνεστε και γι’αυτό να είστε σίγουροι ότι θα λογοδοτήσετε
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ψηφίζεται στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Την ίδια ώρα, έξω από την Βουλή είναι σε εξέλιξη πολλές συγκεντρώσεις από συνδικάτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ειδικά για το θέμα των απεργιών.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΌ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Βουλή στο liveblog του Newsit.gr

Η… πρώτη κόντρα για το πολυνομοσχέδιο

Η κοινοβουλευτική κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει μεταξύ των υπουργών και των βουλευτών της πλειοψηφίας με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η πρώτη κόντρα αυτή του τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη με φόντο την διαμεσολάβηση. Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος τάχθηκε εναντίον της υποχρεωτικότητας, για «συντεχνιακές φωνές» του απάντησε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Τσακωμός Ντόρας – Σταθάκη για την α’ κατοικία

Το θερμόμετρο άρχισε να αναβαίνει όμως ακόμα περισσότερο  όταν η Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη σχετικά με την προστασία της πρωτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς.  Χαρακτηριστικά, η  κυρία Ντόρα Μπακογιάννης ξιφούλκησε λέγοντας φέρνετε ειδικό φορολογικό καθεστώς των καζίνο, τις περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα, και  την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο, την ώρα που  γίνονται 1000 κατασχέσεις την ημέρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης της απάντησε ότι μέχρι τέλη του 2018 η πρώτη κατοικία για εισόδημα έως 40.350 ευρώ και αξία έως 280.000 ευρώ «προστατεύεται πλήρως από το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη» και την προκάλεσε   «φέρτε μου έναν από τους χίλιους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που λέτε ότι έχει βγεί…», μία πρώτη κατοικία που να βγήκε σε πλειστηριασμό».

Παρέμβαση για τους πλειστηριασμούς και πόθεν έσχες και από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου που είπε «φέρατε τροπολογία η οποία δεν προστατεύει την 1η κατοικία από την 1η Μαίου σε σχέση με το δημόσιο. Αντι να φέρετε νομοτεχνική βελτίωση για την πρώτη κατοικία φέρατε για το πόθεν έσχες των μελών του χρηματοπιστωτικού ταμείου σταθερότητας και τους εξαιρείται από το πόθεν έσχες άλλα λέγατε με τους δικαστές δεν θα περάσει έτσι στα κρυφά».

Μια αναφορά που έκανε τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να του απαντήσει πως «εσείς  δεν λέτε τα ψέμματα της ΝΔ. Υπάρχει προστασία έως το Μάιο θα δούμε τότε τι θα κάνουμε».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για το θέμα του πόθεν έσχες των μελών του ΤΧΣ είπε: «είχαμε συμφωνήσει να συνεχιστεί χωρίς καμία αλλαγή του καθεστώτος για το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Πράγματι τα εκτελεστικά μέλη θα κάνουν δήλωση ποθεν έσχες, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των γενικών συμβουλίων όχι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις