Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία η «τροπολογία Κουντουρά»

Εκλογές 2019: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία η «τροπολογία Κουντουρά»

Κατά πλειοψηφία, με 148 ψήφους υπέρ έναντι 105 «κατά» και 4 «παρών» ψηφίσθηκε μετά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το ΚΙΝΑΛ η αποκαλούμενη τροπολογία Κουντουρά που μεταξύ άλλων αίρει το ασυμβίβαστο σε νυν βουλευτής να είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Η τροπολογία αυτή καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως φωτογραφική για να μην χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία. Κι αυτό, γιατί αν δεν υπήρχε, η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης που δίνουν στην κυβέρνηση τον αριθμό 151 θα έπρεπε να παραιτηθούν από βουλευτές και θα έμενε με 149.

Ωστόσο, συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι ήδη η κυβέρνηση διαθέτει 152 βουλευτές με την συμμετοχή του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο προοδευτικό μέτωπο ενώ την συγκεκριμένη στιγμή υπάρχουν και άλλοι βουλευτές κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν τις «χρυσές εφεδρείες».

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα στηθούν τέσσερις κάλπες, και προκειμένου να διευκολύνονται οι εκλογείς, η τροπολογία προβλέπει επίσης δυνατότητα κατάτμησης και δημιουργίας χωριστών εκλογικών τμημάτων έτσι ώστε ο εκλογέας να ψηφίζει σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα. Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα να προτιμηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικής, σε περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωση ο κατάλογος των δικαστικών αντιπροσώπων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις