Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκαν αλλαγές για την Αρχή Διαφάνειας

Δύο τροποποιήσεις του Κανονισμού, που πρότεινε ο πρόεδρος, Κώστας Τασούλας, επικύρωσε κατά πλειοψηφία, η Ολομέλεια στη Βουλή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για δύο αλλαγές που αφορούν τη Διάσκεψη Προέδρων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στη Βουλή.

Η πρώτη τροποποίηση αφορά την αύξηση των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων, σύμφωνα με την οποία προστίθεται και ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποκατασταθεί και αριθμητικά η κυβερνητική πλειοψηφία εντός του Οργάνου, που σήμερα είναι ισοψηφία με την αντιπολίτευση, καθώς η προηγούμενη Βουλή ήταν οκτακομματική, ενώ μετά τις πρόσφατες εκλογές έγινε εξακομματική.

Η δεύτερη αλλαγή προβλέπει την έγκριση, από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, του προτεινόμενου για διορισμό διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα.

Υπέρ της πρώτης τροποποίησης τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

Τη δεύτερη αλλαγή του κανονισμού υπερψήφισε η ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση δήλωσαν “παρών” και το ΚΚΕ με τη ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μακάριος Λαζαρίδης: «Δεν υπάρχει καμία δική μου παράνομη πράξη – Ένα διοικητικό λάθος 20 ετών βαφτίστηκε πολιτικό σκάνδαλο»
Ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής - «Δεν υφίσταται κανένα πλαστό πτυχίο, ψευδές δικαιολογητικό ή παραπλάνηση της διοίκησης»
Ο Μακάριος Λαζαρίδης στη Βουλή
Θάνος Πλεύρης: Απελαύνεται μετανάστης γιατί με βίντεο καλούσε παράνομους να μεταβούν στο Ναύπλιο
Παρόμοια βίντεο διακινούν «ψευδείς ειδήσεις» και χρησιμοποιούνται από κυκλώματα διακίνησης μεταναστών προκειμένου να πείσουν άτομα να εισέλθουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Θάνος Πλεύρης