Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκαν αλλαγές για την Αρχή Διαφάνειας

Δύο τροποποιήσεις του Κανονισμού, που πρότεινε ο πρόεδρος, Κώστας Τασούλας, επικύρωσε κατά πλειοψηφία, η Ολομέλεια στη Βουλή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για δύο αλλαγές που αφορούν τη Διάσκεψη Προέδρων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στη Βουλή.

Η πρώτη τροποποίηση αφορά την αύξηση των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων, σύμφωνα με την οποία προστίθεται και ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποκατασταθεί και αριθμητικά η κυβερνητική πλειοψηφία εντός του Οργάνου, που σήμερα είναι ισοψηφία με την αντιπολίτευση, καθώς η προηγούμενη Βουλή ήταν οκτακομματική, ενώ μετά τις πρόσφατες εκλογές έγινε εξακομματική.

Η δεύτερη αλλαγή προβλέπει την έγκριση, από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, του προτεινόμενου για διορισμό διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα.

Υπέρ της πρώτης τροποποίησης τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

Τη δεύτερη αλλαγή του κανονισμού υπερψήφισε η ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση δήλωσαν “παρών” και το ΚΚΕ με τη ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 76
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή
Τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη φτωχή αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΣΥ - «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Βέροιας, ο οποίος θα φέρει το όνομα του εκλιπόντος βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου
Άδωνις Γεωργιάδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Υπάρχει μία κωμωδία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που έχει ανεβεί σε παγκάκι, πλησιάζετε επικίνδυνα προς αυτό»
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβαινε συνεχώς όταν ο Γιώργος Φλωρίδης απαντούσε στον Νίκο Ανδρουλάκη
Γιώργος Φλωρίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 12