Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε και σε β’ ανάγνωση το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο – Σφοδρή κόντρα Κεραμέως – Φίλη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με επίκεντρο την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια συνεχίστηκε η αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Αντιπολίτευσης κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο σχολείο, η συζήτηση και ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε και σε β’ ανάγνωση, από την  αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια με ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τρεις αντί δύο συνεδριάσεις όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, καθώς μεγάλος αριθμός βουλευτών έχει εκφράσει ενδιαφέρον να τοποθετηθεί.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του, μόνο από τη ΝΔ. Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν ενώ ΚΙΝΑΛ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η συζήτηση του να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, ωστόσο μετά από το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι βουλευτές είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τρείς τελικά αντί δύο συνεδριάσεις.

Κλείνοντας την συζήτηση η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις και παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί από κόμματα και φορείς και θα προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές.

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στην Επιτροπή, όταν η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή επανέφερε το θέμα των προσωπικών αναφορών κατά της υπουργού Παιδείας, από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη κατηγορώντας τόσο τον ίδιο όσο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχαν την ευθιξία να ζητήσουν μια δημόσια συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή και την χυδαία επίθεση του. Ο κ. Φίλης αντέδρασε έντονα, επιμένοντας ότι η κριτική του για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δεν αφορούσε τα μέλη της οικογένειας της κ. Κεραμέως αλλά είχε χαρακτήρα πολιτικό και αφορούσε την πολιτική που εφαρμόζει η ίδια ως υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη φράση του κ. Φίλη προς την κ. Κεραμέως ήταν: «Τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν θα μάθουν πως η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 παιδιά και αυτό θα είναι το παράσημό σας».

Έντονη όμως ήταν και η αντίδραση της κ. Κεραμέως που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει πάρει ολισθηρό δρόμο και ότι μέσα από την προσπάθεια της να εργαλιοποιήσει τη νεολαία αυτό που κάνει είναι να την δηλητηριάζει.. «Προς έκπληξή μου διαπιστώνω ότι παίρνετε δρόμο όλο και πιο ολισθηρό. Νομοθετούμε για την παιδεία και ταυτόχρονα η στάση της αντιπολίτευσης αποτελεί τρανό παράδειγμα προς αποφυγή για τα νέα παιδιά, για το τι δεν πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον κ. Φίλη ότι δεν είχε ούτε σήμερα την πολιτική ευγένεια να ζητήσει μία συγνώμη. «Και σήμερα πάλι δεν ζήτησε συγγνώμη. Και το πιο συγκλονιστικό, όμως, είναι αν έχετε την ευθιξία να πείτε μια κουβέντα εσείς», ανέφερε η κ. Κεραμέως απευθυνόμενη στις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Μερόπη Τζούφη.

Και η κ. Κεραμέως συνέχισε: «Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτω τα μάτια. Τα αποδέχεστε όσα είπε ο κ. Φίλης; Εδώ ξεπεράσαμε όσα γνωρίζουμε. Δεν περίμενα ποτέ τέτοιο ολισθηρό δρόμο». «Οι δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα καθίσουν στο μάθημα δεξιοτήτων. Έχουμε πολιτικές διαφωνίες, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Μην απορείτε μετά για τον υποβιβασμό των γυναικών», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Ο κ. Φίλης επέμεινε στην άσκηση κριτικής στην πολιτική που εφαρμόζει η υπουργός Παιδείας, κατηγορώντας τη ΝΔ για «συνειδητή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για τα όσα εφαρμόζει βάζοντας την κοινωνία απέναντι της».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Έργα «επικοινωνιακής βιτρίνας» στο ΕΣΥ
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια έργων ανακαίνισης από τον υπουργό Υγείας, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ΤΕΠ πριν από λίγες ημέρες ΓΡ.ΤΠ.
ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή οι αλλαγές στο Ταμείο Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία – Στο στόχαστρο οι περικοπές σε εναέρια μέσα και έργα πρόληψης
Ερώτηση για την απένταξη Canadair, Air Tractor και κρίσιμων υποδομών - Αιχμές για καθηλωμένα AW139 και Diamond DA62 εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Πολάκης, ΣΥΡΙΖΑ
Μητσοτάκης στην υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης» η είσοδος της Meridiam στην GSI
Η Meridiam αποκτά την πλειοψηφία της Great Sea Interconnector, ενώ η συμφωνία με τη Nexans επιταχύνει τις εργασίες για ένα έργο στρατηγικής σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο - «Ενώνουμε δυνάμεις σε ένα ευρωπαϊκό έργο κοινού ενδιαφέροντος» δήλωσε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, υπογραφές για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
193
Αυγερινός, Μουτσάτσου και ακόμη 20 πρώην στελέχη κατά Καρυστιανού: «Δεν αποχωρήσαμε για καρέκλες», αιχμές για «συγκεντρωτικό μοντέλο»
Σε κοινή ανακοίνωση απορρίπτουν τις κατηγορίες της ηγεσίας, μιλούν για συγκέντρωση εξουσιών σε «περιορισμένο κύκλο προσώπων» και ζητούν διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες
Αυγερινός, Καρυστιανού, Μουτσάτσου 80