Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των απορριμάτων

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας έγινε δεκτό το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τις διατάξεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις και τις ρυθμίσεις για την ενέργεια.

Μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκαν οι τρεις τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από την κυβέρνηση αρμοδιότητας των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ψηφίστηκαν επίσης και τρεις βουλευτικές τροπολογίες εισάγουν μεταβατική ρύθμιση για τα ΚΤΕΟ σε περιοχή εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών, προβλέπουν παράταση προθεσμίας για νομικά και φυσικά πρόσωπα που εκμεταλλεύονται λατομεία σχιστολιθικών πλακών και τη χωροθέτηση της μονάδας αφαλάτωσης στο Αλεποχώρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκατό μεταρρυθμίσεις και έργα σε 24 τομείς «έδειξε» ο απολογισμός του 2025 και ο προγραμματισμός του 2026
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιστρέψει σε «θετική ατζέντα» και να φέρει στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης το κυβερνητικό έργο και τις μεταρρυθμίσεις
Μέγαρο Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι αντιπαράθεση αλλά συνεννόηση με τους συμμάχους μας – Να διατηρήσουμε διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ
Οι εξελίξεις στις σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται, αλλά και οι γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 23
Γιώργος Γεραπετρίτης: Αναφαίρετο δικαίωμα τα 12 ναυτικά μίλια – Η Ελλάδα θα επιλέξει πότε θα το ασκήσει
«Συζητούμε με την Τουρκία, στο πλαίσιο ενός δομημένου διαλόγου που εκκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια, αλλά θέματα κυριαρχίας δεν αποτελούν μέρος του διαλόγου αυτού»
Γιώργος Γεραπετρίτης 19