Πολιτική

Βουλή: Σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Kατατέθηκε η πρόταση της ΚΟ της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα.

Δύο τελικά τα διερευνώμενα αδικήματα: Το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατ΄ εξακολούθηση και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος. Η πρόταση που κατατέθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα από τον γενικό γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Μπούγα θα ανακοινωθεί αύριο στην Ολομέλεια.

Αντίθετα,  για την  υπόθεση Follie – Follie και την σχετική δικογραφία που έχει έρθει στην Βουλή, η ΚΟ της ΝΔ αποφάσισε να μην κινήσει καμία κοινοβουλευτική διαδικασίας διερεύνησης.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας μετά την κατάθεση του αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά δήλωσε: «Μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι σε βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλουν την άσκηση  ποινικής δίωξης. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ υποβάλει προς την Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση, υπογεγραμμένη από 30 βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των  δύο εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του» σημειώνοντας πως αυτά τα αδικήματα «στοιχειοθετούνται πλήρως στην πρότασή μας με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Τόνισε ακόμα ότι: «Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμα υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με σκοπό -αυτή την φορά- τον έλεγχο του Τύπου».

Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής θα προταθεί από την ΚΟ της ΝΔ να είναι ο βουλευτής Σταύρος Κελέτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λήψη και η απόφαση της Ολομέλειας για την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό  αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του μήνα.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση Follie – Follie, ο κ. Γιάννης Μπούγας ανέφερε πως «κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην Υπουργών Φλαμπουράρη και Χαρίτση, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε άσκηση δίωξης κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Για την σοβαρή αυτή υπόθεση ως προς τις ευθύνες του πρώην βουλευτή κ. Μπαλαούρα και των μελών της τότε Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει ήδη επιληφθεί και ερευνά η Δικαιοσύνη. Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ασυλίας του βουλευτή κ. Αραχωβίτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 6