Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βουλή: Τα “πηγαδάκια” και οι ωραίες παρουσίες στα έδρανα

Βουλή: Τα “πηγαδάκια” και οι ωραίες παρουσίες στα έδρανα
Φωτογραφία InTime

Με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι… δεδομένο, οι βουλευτές πήγαν στη Βουλή για την ψηφοφορία ιδιαίτερα χαλαροί, όπως φάνηκε και από τα “πηγαδάκια” που διαμορφώθηκαν, πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Αγκαλιές, χαμόγελα, συζητήσεις και όμορφες παρουσίες στα έδρανα της Βουλής, σε ένα κλίμα χαλαρό, μιας και η ψηφοφορία είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

 

Το κόκκινο είχε την… τιμητική του, καθώς ήταν το χρώμα που επέλεξαν για τις εμφανίσεις τους αρκετές βουλευτίνες: η Φωτεινή Αραμπατζή, η Τσαμπίκα Ιατρίδη, η Έλενα Ράπτη και η Μαριέττα Γιαννάκου. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς εξελέγη με 261 ψήφους. Παρών στην σημερινή διαδικασία δήλωσαν 33 βουλευτές.

Click4more: Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους

Η κα Σακελλαροπούλου, την υποψηφιότητα της οποίας πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι επίσης η πρώτη που γίνεται αποδεκτή από τρία κόμματα της Βουλής. Μάλιστα εξελέγη με την πρώτη ψηφοφορία ξεπερνώντας κατά πολύ την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων του σώματος (200 ψήφοι), την οποία προβλέπει το αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.

Φωτογραφίες InTime

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις