Πολιτική

Βουλή: Το πρωί της Παρασκευής η συνεδρίαση για να αναβαθμιστούν τα F-16

Στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής (11.1.2019) συνεδριάζει η Βουλή για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας F-16.

Με το ζήτημα της αναβάθμισης των F-16 θα ασχοληθούν σε κοινή συνεδρίασή τους η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, όπως αποτυπώνεται στην ημερήσια διάταξη, είναι η “Ενημέρωση, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένο, για την κατατεθείσα από 7/1/2019, με γενικό και ειδικό αριθμό 1898/91 τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

Πρόκειται για την τροπολογία που αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας αναβάθμισης των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια τη Δευτέρα (14.1.2019).

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της ΕΑΒ, του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΒ, του ΣΕΚΠΥ και της ΕΕΛΕΑΑ.

H τροπολογία συνάντησε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης ενώ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη διεξοδικότερης συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής.

Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει στις επιτροπές αναλυτικά στοιχεία για το πώς θα υλοποιηθεί η σύμβαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα