Πολιτική

Βουλή: Υπέρ της άρσης της ασυλίας Πολάκη η Επιτροπή Δεοντολογίας

Με 8 ψήφους υπέρ, δυο κατά και μια αποχώρηση η Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Γιατί καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Για συνεδρίαση - παρωδία μιλάς ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στις 31 Ιουλίου αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Κατά, ψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε. Η Ολομέλεια, θα λάβει την τελική απόφαση στις 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΚΕ καταψήφισε με το σκεπτικό ότι γίνεται μια ανακύκλωση της αντιπαράθεσης και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα προβλήματα του λαού. Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού με την αιτιολογία ότι δεν γνωρίζουν αν έπρεπε να ελεγχθεί με το Νόμο Περί Ευθύνης υπουργών.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει: «Ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ είναι ο πολιτισμός της αυθαιρεσίας και της εκτροπής. Σε μία συνεδρίαση παρωδία της Επιτροπής Δεοντολογίας η ΝΔ και οι εκπρόσωποί της παραβίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Επειδή φοβούνται να τηρήσουν το Σύνταγμα και να συστήσουν Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για να γίνει επί της μήνυσης του γνωστού διωκώμενου, κ. Πουλή αλλά και επί της υπόθεσης που αφορά τον κ. Στουρνάρα και την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρώην αν. Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ακολουθώντας μία πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία, σε σύγκρουση με την γνωμοδότηση του επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και την πάγια πρακτική του ελληνικού Κοινοβουλίου, που στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές διατάξεις. Μετέτρεψαν ζητήματα που αφορούν την πολιτική αντιπαράθεση και σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα του κ. Πολάκη σε ζητήματα προσωπικά, παρέκαμψαν κάθε ουσιαστική και διαδικαστική αντίρρηση που τέθηκε ενώπιόν τους, αποδεικνύοντας ότι είχαν προαποφασίσει τη στάση τους για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ρεβανσισμού. Η ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Αθανασίου για αυτή την παρωδία είναι προφανής και απαράγραπτη. Η πολιτική δειλία της ΝΔ είναι πρωτοφανής. Αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη. Για τους λόγους αυτούς αρνήθηκα να ψηφίσω σε μία διαδικασία που προσβάλλει τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής».

[read4more]

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας τέθηκαν και άλλα διαδικαστικά θέματα όπως ότι δεν είχε συμπληρωθεί η τριήμερη προθεσμία από την ημέρα που κλήθηκε ο Πολάκης για εξηγήσεις μέχρι την συνεδρίαση.  Η πλειοψηφία, απαντώντας σε αυτό υποστηρίζει ότι οι δικογραφίες είναι στην Βουλή από τον Μάρτιο και αν αφεθεί για αργότερα τότε κινδυνεύει να παρέλθει το τρίμηνο και έτσι θα υπάρχει ακυρότητα του αιτήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης κλήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή οι δικογραφίες από τη Δικαιοσύνη. Η μία αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής και η δεύτερη δικογραφία μετά την έγκλιση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με εν αγνοία του ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη και ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις και αποπροσανατολίζουν από την υπόθεση
«Απίστευτα ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαίο όλων ότι ο εισηγητής μας επιτέθηκε σωματικά στον μάρτυρα κ. Τζεδάκη, κάτι, άλλωστε, που διέψευσε και ο ίδιος», επισημαίνει η Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς 13
Το ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καρακατσάνη: «Είσαι ο ιθύνων νους, ο εμπνευστής και στρατηγός»
«Ο Διαμαντής Καραναστάσης αφήνει παρακαταθήκη πολιτική και κοινωνική ενός ανθρώπου αδάμαστου που δεν αποδέχεται τη βρωμιά του συστήματος εξουσίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 17
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά 12
Μακάριος Λαζαρίδης στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτω μήνυση κατά της διευθύντριας Τύπου του γραφείου του ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν ότι: «Ο εν λόγω κύριος σήμερα επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε μάρτυρα γιατί δεν του άρεσαν οι απαντήσεις του»
Εξεταστική
14
Ο Διαμαντής Καραναστάσης παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σαν το γάλα μες στις μύγες - Επιστρέφω στον πολιτισμό»
Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας υπέβαλε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Στην ανάρτησή του ευχαριστεί προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 73