Πολιτική

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ανταγωνισμού – Πού έκανε «αναδίπλωση» ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τον «εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή», το οποίο ενσωματώνει και ευρωπαϊκή Οδηγία για τις Αρχές Ανταγωνισμού των κρατών μελών.

Υπέρ το νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε δηλώνοντας «παρών», ενώ το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν το σχέδιο νόμου.

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκαν και οι πέντε υπουργικές τροπολογίες.

Ειδικότερα υπερψηφίστηκαν:

– Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης Τροπολογία και Επενδύσεων, όπου μεταξύ άλλων παρέχει τη δυνατότητα δημοσιοποίησης της επωνυμίας επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα περιστολής της πανδημίας, ρυθμίσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων με έδρα τη Β. Εύβοια, ρνίσχυση του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. Η τροπολογία υπερψηφίσθηκε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, με το «παρών» τάχθηκαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ καταψηφίστηκε από την Ελληνική Λύση.

Αυτό βέβαια συνιστά και… αναδίπλωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε τελικά την συγκεκριμένη τροπολογία.

Σημειώνεται εδώ πως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής είπε «τι νόημα έχει να δημοσιοποιείται το όνομα της επιχείρησης αφού δεν θα προσέλθει κανείς. Εφόσον έχει τεθεί σε αναστολή δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο κανένα η δημοσιοποίηση του ονόματος της επιχείρησης». Για να προσθέσει: «Θα δημοσιοποιείται η επωνυμία χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι μπορεί να έχει υποκαταστήματα; Θα ήταν λογικό αυτή η βαριά κύρωση για δημοσιοποίηση της επωνυμίας να συνοδευτεί με μεγαλύτερη παράβαση. Η δημοσιοποίηση του ονόματος αποτελεί προσβολή στην φήμη και στα μάτια του πολίτη».

Επίσης υπερψηφίστηκαν

– Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ρύθμιση για τις χορηγήσεις άδειας ειδικού σκοπού και άλλων διευκολύνσεων στους εργαζόμενους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, των οποίων τα παιδιά νοσούν με κορονοϊό. Επίσης περιλαμβάνει την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων των ΚΕΠ για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον covid-19, ειδικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε φορείς του δημόσιου τομέα που είναι σε αναστολή καθηκόντων για λόγους δημόσιας υγείας, μετατάξεις μονίμων διοικητικών υπαλλήλων σε δικαστήρια, εισαγγελίες και γενικές επιτροπείες της χώρας. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, ενώ όλα τα άλλα κόμματα την καταψήφισαν.

– Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που αφορά μεταξύ άλλων τις διευκολύνσεις για τους γονείς όταν τα παιδιά τους νοσούν από κορονοϊό, η οποία υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών», ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν.

– Η τροπολογία του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία παρατείνεται για 4 μήνες (και εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του covid-19) η δυνατότητα στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αναθέτει και να συνάπτει κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, συμβάσεις προμήθειας self test του ιού SARS Covid-19. Επίσης αναγνωρίζονται από το ελληνικό Δημόσιο οι πάσης φύσεως οφειλές του Πυροσβεστικού Σώματος προς τον διεθνή οργανισμό με την επωνυμία Nato Support and Procurement Agency (NSPA) για τα έτη 2011 έως και 2016, υπερψηφίσθηκε από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Με «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση καταψήφισε.

– Η τροπολογία που παρέχει την δυνατότητα απόσπασης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, μονίμων εργαζομένων ή ΙΔΑΧ που υπηρετούν σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή την ΤτΕ. Επίσης προβλέπει την σύσταση και διάρθρωση Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης. Η τροπολογία υπερψηφίσθηκε από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡα 25 καταψήφισαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος: Το τελευταίο βήμα πριν κλείσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ – Η συνάντηση με τον Κακλαμάνη και το πολιτικό «κλειδί» της επόμενης εβδομάδας
Από την αποστολή διάσωσης στην Κουμουνδούρου, στη σύγκρουση για τον Τσίπρα και στην προαναγγελθείσα ανεξαρτητοποίηση - Η συνάντηση με τον Νικήτα Κακλαμάνη και το πολιτικό «κλειδί» της επόμενης εβδομάδας
Σωκράτης Φάμελλος 8
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 44
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης 29