Πολιτική

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για την «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Συγκεκριμένα ψήφισαν 291 βουλευτές. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν 158 βουλευτές έναντι 133 που καταψήφισαν.

Επίσης, υπερψηφίστηκαν και τα δύο άρθρα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία: Το άρθρο 56, που αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και το άρθρο 185, που προβλέπει καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετονομασίες πανεπιστημίων.

Υπέρ του άρθρου 56, ψήφισαν 158 βουλευτές, ενώ 106 βουλευτές το καταψήφισαν και 27 δήλωσαν «παρών». Το άρθρο 185 υπερψήφισαν 158 βουλευτές έναντι 133 που το καταψήφισαν.

Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε εξαπολύσει λυσσαλέο πόλεμο εναντίον μου

«Συγκρούονται δύο κόσμοι σήμερα. Ο κόσμος τής κυβέρνησης, που κατέθεσε το νομοσχέδιο για την παιδεία, την αυτονομία και την ελευθερία του σχολείου και των εκπαιδευτικών, και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσε τροπολογίες με τις οποίες ζητά την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων και την σύνδεση τους με την χρηματοδότηση».

Με αυτή την φράση, έκλεισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.

Η κυρία Κεραμέως μίλησε για «10 αλήθειες του νομοσχεδίου που προωθούν τις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές αλλαγές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και δημιουργούν το σχολείο του μέλλοντος, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση απύθμενη υποκρισία.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εξαπολύσει εναντίον της έναν λυσσαλέο πόλεμο.

Η υπουργός Παιδείας κατήγγειλε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει οργανώσει το διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια και για την παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Μάλιστα όπως είπε, η ίδια δέχτηκε ένα τέτοιο μέιλ με το οποίο την καλούσε να συνυπογράψει το ψήφισα για την κατάργηση της ΕΒΕ και την παραίτηση της.

«Έχετε εξαπολύσει εναντίον μου έναν λυσσαλέο πόλεμο. Οργανώσατε το διαδικτυακό ψήφισμα ζητώντας την παραίτηση μου. Μην ισχυρίζεστε ότι είναι μια κίνηση χωρίς κομματική καθοδήγηση. Όλα τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ στέλνουν μέιλ που λένε πάτα εδώ για να επικυρώσεις την υπογραφή σου. Και στο δικό μου μέιλ έφτασε ένα τέτοιο. Μην καρφώνεστε τόσο. Τουλάχιστον κρατήστε τα προσχήματα και πέστε ότι η βούληση σας είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

«Δύο κόσμοι, λοιπόν, συγκρούονται μέσα σε αυτή την αίθουσα. Από τη μια είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα σχολεία και από την άλλη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων, όχι στην ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Στον δικό μας κόσμο, θα αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο αυτόνομο σχολείο και για μια παιδεία πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ωθεί στην ανέλιξη, θα δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στους μαθητές, θα είναι κοντά στην ελληνική κοινωνία και θα είναι μέσο ανάπτυξης και προόδου. Γιατί η παιδεία που δίνουμε σήμερα στα παιδιά μας θα ορίσει και το μέλλον της χώρας. Εμείς, για αυτήν την Ελλάδα θα αγωνιζόμαστε», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 26
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 20
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 11
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου