Πολιτική

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την ολομέλεια της βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα ‘Αμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης».

Υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η ΝΔ. Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μαζί με την Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών» ενώ το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν. Τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε λόγο για «μία μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή», επεσήμανε ότι «ο ΕΛΓΟ πρέπει να είναι θεσμικός σύμβουλος στα ζητήματα χάραξης της αγροτικής ανάπτυξης μέσα από την έρευνα και την κατάρτιση», χαρακτήρισε «σημαντική και ουσιαστική τη παρέμβαση για την ενίσχυση του συνεργατισμού, ώστε να γίνει ανταγωνιστικός και στον ευρωπαϊκό τομέα» ενώ τόνισε ότι «για πρώτη φορά θα συμμετέχει στο 7μελές Δ.Σ του νέου Οργανισμού, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών».

Το νομοσχέδιο δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, η οποία το χαρακτήρισε πρόχειρο και αναποτελεσματικό, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν επιλύει τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά αντίθετα δημιουργεί περισσότερα, ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΞ για τον τουρκικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό: Δεν έχει έρεισμα, επιχειρεί να σφετεριστεί περιοχές ελληνικές δικαιοδοσίας
«Η Ελλάδα θα επιμείνει στην πολιτική αρχών που εφαρμόζει και καλεί την Τουρκία να μην προβάλλει μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς που ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι για εσωτερική χρήση και μόνο»
Χάρτης Τουρκίας 7