Πολιτική

Βούτσης για μετατάξεις: Δεν έγινε καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικός Βούτσης μίλησε για το θέμα των μετατάξεων και τόνισε πως η επιλογή δεν έγινε σε καμία περίπτωση με κομματικά κριτήρια.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Μετά από συνεννόηση και με τον Πρωθυπουργό με εντολή μου, λόγω αρμοδιότητας, παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή. Πρόκειται για τις μισές περιπτώσεις όσων αιτήθηκαν εδώ και μήνες μετάταξης, και εν προκειμένω οι μισές περιπτώσεις πήραν ήδη ΦΕΚ και ανέλαβαν υπηρεσία, ενώ άλλες 32 επρόκειτο να πάρουν ΦΕΚ τώρα ή αργότερα”.

[read4more]

“Δεν έγινε προφανώς καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων. Πρόκειται για μια σύννομη διαδικασία με βάση τον νόμο 4440/2016 «Περί Κινητικότητας στο Δημόσιο». Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν αποσπασμένοι στη Βουλή, κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια και με τον συγκεκριμένο νόμο τους δόθηκε η δυνατότητα, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας να κάνουν μετάταξη στη Βουλή”, τόνισε ο κ. Βούτσης.

“Όσοι ενδιαφέρθηκαν έκαναν αίτηση και οι υπηρεσίες της Βουλής ήρθαν σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, προωθώντας τη διαδικασία σε χρόνο προγενέστερο της ανακοίνωσης για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές”, κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Οργισμένη ήταν η αντίδρασή του αναφορικά με την μετάταξη της πρώην συζύγου του, καθώς ο κ. Βούτσης σύμφωνα με τον Alpha είπε σε έντονο ύφος πως είναι εκπαιδευτικός του υπουργείο Παιδείας και η μετάταξη στη Βουλή έγινε το 2007, πέντε χρόνια πριν ο ίδιος εκλεγεί.

«Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007 πριν γίνω εγώ πρόεδρος. Θέλετε να εξαιρεθεί; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Το σχόλια έρχεται μετά από πέντε ώρες «πυροβολισμούς». Δεν θα αναφερόμουν ποτέ. Θέλετε ονόματα από κάθε σόι εδώ μέσα;», είπε ο κ. Βούτσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή και σε νομικό επίπεδο για τους υπαίτιους της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική»
Η Περιφέρεια Αττικής καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας του εμπρησμού που φέρεται να τελέστηκε στις 31 Ιουλίου στη Βοιωτία
Η επόμενη ημέρα της φωτιάς στη Δυτική Αττική
Μιχάλης Χουρδάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου πήρε το γραφείο στη Βουλή και όταν ρώτησα πού θα κάθομαι μου είπε στις σκάλες»
«Ένας βασικός λόγος που με διέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι δεν δέχτηκα να κάνω χατίρια και χάρες σε ό,τι αφορά συνεργάτες, και όχι μόνο»
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
13
Στο Πόρτο Γερμενό σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι»
Έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του μόλις σβήσουν οι φωτιές και «κάτσει η σκόνη», διερωτώμενος ποιος είχε την ευθύνη του εναέριου συντονισμού στην Ψάθα και ποια πρωτόκολλα ίσχυαν
O Νίκος Ανδρουλάκης
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις φωτιές: Αεροσκάφη Diamond παρέμειναν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χειριστών
Κεντρικό σημείο της αντιπολιτευτικής επιχειρηματολογίας αποτελεί το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», το οποίο είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Πολιτική Προστασία
Πυροσβεστικό ελικόπτερο 7
Ο Αυγερινός τρολάρει την Καρυστιανού ενώ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Από την «υφαρπαγή» στην… «απαγωγή» της ηγεσίας
Το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος καταγγέλλει «εσωτερική άλωση», ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης της απαντά με σαρκαστικό βίντεο, ενώ η Κατερίνα Μουτσάτσου, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Τάκης Κοτσόργιος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα
Μαρία Καρυστιανού και Θανάσης Αυγερινός
24
Στους πυροσβέστες στα Βίλια ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα είναι η ώρα και της βοήθειας και των ευθυνών»
Ο πρόεδρος των Δημοκρατών επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πυροσβέστες και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών
Κασσελάκης, πυροσβέστες, Βίλλια
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: «Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αποζημιώσεις και έθεσε ερωτήματα για τον εναέριο συντονισμό στη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ανδρουλάκης, Βοιωτία