Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Βούτσης: Να παραιτηθεί ο Δ. Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής

Βούτσης: Να παραιτηθεί ο Δ. Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής

Δημόσια πίεση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στον ανεξάρτητο βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο για να παραιτηθεί από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

«Δεν θέλω να εκληφθεί ότι ασκώ κάποιο εκβιασμό αλλά ασκώ μια δημόσια πίεση προκειμένου να αποκατασταθεί ένα κανονιστικό ζήτημα που έχει προκύψει…» ανέφερε ο Πρόερος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά και την τηλεοπτική συνέντευξη του Δημήτρη Καμμένου στην οποία ανέφερε ότι δεν προτίθεται ο ίδιος να παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος της Βουλής και εάν θέλουν να του ασκήσουν μομφή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έκανε γνωστό ότι θέμα αυτό τέθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων παρουσία και του κ. Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος δεν θέλησε εκείνη την στιγμή να απαντήσει για τις προθέσεις του. «Τις μάθαμε όμως», όπως σχολίασε ο ΠτΒ «από την τηλοψία και την συνέντευξη που έδωσε».

Ο κ. Νίκος Βούτσης αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Καμμένος την επόμενη της διαγραφής του από τους ΑΝΕΛ του είχε στείλει ένα SMS στο οποίο του ανέφερε ότι θεωρεί αυτονόητο ότι θα παραιτηθεί. Προφανώς, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής ο κ. Καμμένος άλλαξε γνώμη και όπως ακούσαμε στη συνέντευξή του θέτει άλλα θέματα. Διευκρίνισε όμως  ότι είναι άλλο θέμα οι πολιτικές μας απόψεις και θέσεις και άλλο να εμπλέκουμε αυτά τα θέματα με τα κανονιστικά ζητήματα που αφορούν την κοινοβουλευτική μας λειτουργία καθώς το πνεύμα του ΚτΒ σχετικά με την διακομματική εκπροσώπηση των κομμάτων στο προεδρείο της Βουλής.

Ο κ. Νίκος Βούτσης είπε χαρακτηριστικά πως «Ο κ. Δημήτρης Καμμένος και ο κάθε Αντιπρόεδρος εκλέγεται εξαιτίας της θέσης που αναλογεί στην ΚΟ από την οποία προέρχεται και μόνο. Δεν μπορεί δηλαδή να εκλεγεί ένας βουλευτής άλλου κόμματος σε μια θέση Αντιπροέδρου που αντιστοιχεί σε  ένα κόμμα. Και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση οι Αντιπρόεδροι όλοι θα ήταν από τα κόμματα της πλειοψηφίας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη να οδηγηθούμε ότι για  να υπάρξει η αποκατάσταση στον ΚτΒ να ασκηθεί μομφή κατά του κ. Δημήτρη Καμμένου. Προειδοποίησε πως ότι εάν χρειαστεί, η συζήτηση μομφής  που θα γίνει στην Ολομέλεια θα είναι επί του διαδικαστικού και μόνο θέματος και όχι επί ευρύτερων πολιτικών θέσεων και αντιλήψεων.

Ο κ. Νίκος Βούτσης, μπορεί όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το ποιο χρονικό περιθώριο έχει ο κ. Καμμένος να παραιτηθεί να είπε ότι «δεν βιαζόμαστε…» αλλά επειδή για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται να υπάρχει Ολομέλεια, αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία θα κινηθεί και θα ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσει το Α Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις