Πολιτική

Βούτσης: Ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μαζικό, κοινωνικά γειωμένο, ανοιχτό κόμμα της Αριστεράς, ραχοκοκαλιά της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και, από κοινού με τις δυνάμεις της «Προοδευτικής Συμμαχίας», θα πρέπει να αντιστοιχείται καθημερινά με τους αγώνες απέναντι στη νεοφιλελεύθερη και αυταρχική διακυβέρνηση, τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει ο κ. Βούτσης αφορά όλες τις εκδοχές της σοσιαλιστικής Αριστεράς μέχρι και τους πολίτες του προοδευτικού Κέντρου και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Σήμερα επισημαίνει, «εργαζόμαστε με προγραμματική ενότητα και διευρυμένο πεδίο κοινών αξιών και ιδεολογικών αναφορών καθώς οι κυβερνητικές πολιτικές απλώνουν ένα κλίμα νεοσυντηρητισμού και αυταρχικής διακυβέρνησης που αυξάνεται κάθε ημέρα».
Με αναφορές σε σειρά τέτοιων πολιτικών όπως π.χ. το πράσινο φως προς τους εργοδότες για μαζικές απολύσεις, το κόψιμο του εορταστικού μερίσματος, το μεταναστευτικό-προσφυγικό και άλλα, είναι προφανής η πρόκληση για την Αριστερά να αναμετρηθεί με τα επίδικα της νέας εποχής και νέας μεταπολίτευσης, επίσης να αποτελέσει και την επιλογή της στράτευσης και αναζήτησης διεξόδου για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, συμπεραίνει ο Ν. Βούτσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος