Πολιτική

Βούτσης: Τι εννοούσα με το “δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το ‘15”

Τα όσα είπε ο Νίκος Βούτσης χθες (10.10.2019) βράδυ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά περί της ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015 προκάλεσαν αίσθηση. Και μια νέα, διευκρινιστική, δήλωση από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«(…) ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα», είπε χθες βράδυ ο Νίκος Βούτσης.

[read4more]

Μοιραία, οι τίτλοι «δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το ‘15» έκαναν την εμφάνισή τους. Και γι’ αυτό, λίγες ώρες μετά, ένιωσε την ανάγκη να εκδώσει διευκρινιστική δήλωση. Για να πει ότι «μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινήσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα».

Και κυρίως να εξηγήσει τι εννοούσε με όσα είπε, γιατί η σκόνη είχε ήδη αρχίσει να σηκώνεται…

«Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό. Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο», αναφέρει ο Νίκος Βούτσης στη δήλωσή του.

Δείτε και τι είπε χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 18
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56
Κώστας Τσουκαλάς: «Η επταετία της ΝΔ είναι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός να «ωραιοποιήσει την κατάσταση και να «καμουφλάρει την αλαζονεία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι αμείλικτη»
Κώστας Τσουκαλάς 11