Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βουλή: Άνοιξαν οι φάκελοι με τα πόθεν έσχες Φλαμπουράρη και Σταθάκη

Βουλή: Άνοιξαν οι φάκελοι με τα πόθεν έσχες Φλαμπουράρη και Σταθάκη

Tην ώρα που στο ισόγειο της Βουλής, κορυφώνονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την υποδοχή του Γάλλου Προέδρου στην εθνική μας αντιπροσωπεία, στη μικρή αίθουσα συυνεδριάσεως του πρώτο ορόφου, από τις 9 και μισή το πρωί, είναι σε εξέλιξη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες με δύο καυτούς και προβληματικούς υπουργικούς φακέλους πάνω στο τραπέζι.

Ο ένας είναι ο φάκελος με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκου Φλαμπουράρη, οι οποίες ελέγχοντονται για τις καταγραφές που είχε κάνει σε σχέση με τις μετοχές της κατασκευαστικής εταιρείας. Σύμφωνα με όσα και ο ίδιος έχει υποστηρίξει εάν και μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας του αμέσως μετά την πρώτη υπουργοποίησή του, στο πόθεν έσχες που κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο παρέλειψε να το δηλώσει στο πόθεν έσχες που κατέθεσε στην Βουλή και εξακολουθεί να εμφανίζεται ως βασικός της μέτοχος.

Ο δεύτερος φάκελος με τα πόθεν έσχες, ανήκει στον έτερο υπουργό της Κυβέρνησης Γιώργο Σταθάκη και αφορά μια κατάθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ που και αυτός «αμέλησε» στην πρώτη δήλωση πόθεν έσχες που είχε καταθέσει ως βουλευτής να το δηλώσει το 2012. Μια πλημμελή εγγραφή, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αυτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ που την ανακάλυψε τρία χρόνια μετά και λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές έσπευσε να καταθέσει συμπληρωματική δήλωση στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Τα δύο αυτά θέματα, που αποκαλύφθηκαν μέσα από μισόλογες καταγγελίες και προκάλεσαν τις προηγούμενες εβδομάδες ένα από τα κεντρικά πολιτικά θέματα για τους δύο «ξεχασιάρηδες» υπουργούς, είναι αυτή την ώρα στο επίκεντρο της Επιτροπής που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου.

Η υπόθεση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράη, πάντως, αναμφίβολα έχει βαρύνει ακόμα περισσότερο και από τις «σκιές» που έχουν δημιουργηθεί από τις χθεσινές καταγγελίες του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη που μίλησε για ύπαρξη «μαύρων» ταμείων στην κατασκευαστική εταιρεία του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη. Υπόνοιες, που ο κ. Χάρης Θεοχάρης τις έχει δομήσει μέσα από ανάλυση των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων και ισολογισμών της εταιρείας, που δείχνουν τεράστια ταμειακά διαθέσιμα, κάτι που όπως ο ίδιος είπε στην Βουλή «αυτά στην πιάτσα λέγονται «μαύρα» ταμεία…»

Μια καταγγελία που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε πως, αφού έγινε και μάλιστα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και επώνυμα από βουλευτή, θα πρέπει να ερευνηθεί από το ΣΔΟΕ.

Να σημειώσουμε πάντως, ότι ο φορολογικός αυτός έλεγχος της κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία βασικός μέτοχος ήταν ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής αλλά είναι αντικείμενο των οικονομικών εισαγγελέων και άλλων υπηρεσιών και Επιτροπών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε