Πολιτική

Βουλή – Δραγασάκης: Η ανακεφαλαιοποίηση απέτρεψε το κούρεμα καταθέσεων – Ναι σε εξεταστική

«Η νέα ανακεφαλαιοποίηση έρχεται να διορθώσει τα λάθη και να αποτρέψει τους κινδύνους που δημιούργησαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Η ρητορική περί εξεταστικών επιτροπών δε συνιστά απειλή για εμάς, αλλά είναι καθήκον και υποχρέωση της Βουλής, γιατί όπως έχω πει ο φάκελος των τραπεζών δεν έχει ακόμη ανοίξει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκης, δείχνοντας ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είναι θέμα χρόνου να επανασυσταθεί.

Σχετικά με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης είπε πως είναι επιτυχημένη γιατί έγινε παρά τις πιέσεις που υπήρχαν για να μετατεθεί για το 2016, κάτι που θα σήμαινε κούρεμα καταθέσεων, ενώ για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί αφελληνισμού των τραπεζών τις αναφορές αυτές τις χαρακτήρισε «κραυγές που δεν έχουν βάση…» υποστηρίζοντας πως «στην Πειραιώς το 26% ανήκει στο ΤΧΣ και το 40% σε εγχώριους επενδυτές. Στην Εθνική το 41% ανήκει στο ΤΧΣ και το 12% σε Έλληνες επενδυτές, αλλά και σε Αlpha και Eurobank το δημόσιο συμμετέχει στις διοικήσεις τους με δικαίωμα βέτο…» αναγνωρίζοντας ότι αυτές οι δύο τράπεζες πέρασαν σε ξένα Funds.

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης προανήγγειλε την επέκταση του συστήματος της «Διαύγειας» και στις τράπεζες ώστε «να αναρτώνται ποιοι παίρνουν δάνεια, διαφημίσεις κ.λ.π».

Επέστησε της προσοχή στην τήρηση του προγράμματος λέγοντας πως «θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 80% της νέας συμφωνίας με τους εταίρους, μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου για ανοίξει μετά η συζήτηση για τη λύση του χρέους». Αναμένουμε, είπε άρση, των capital controls εντός του 2016 και εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: Μοντέλο οικονομικής προόδου η Ελλάδα – «Πιο κοντά από ποτέ οι δύο χώρες»
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ευθυγράμμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι
Μητσοτάκης και Μακρόν 5
Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Μακρόν και η «μπετόν αρμέ» αδιαπραγμάτευτη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής
Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν και οι δύο ηγέτες στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή μεταξύ κρατών-μελών σε περίπτωση επίθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
Γαλλικά ΜΜΕ: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας – Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον